Selecționata Romanian Wolves va participa în Super Cup, ediția 2022, care debutează în luna septembrie

România va avea o reprezentantă în sezonul 2022 al Super Cup, competiție intercluburi organizată de Rugby Europe, Romanian Wolves. Gândită ca o selecționată formată din jucători cu experiență, dar și tineri care sunt în vederea staff-ului tehnic al echipei naționale de seniori, aceasta va oferi oportunitatea jucătorilor să crească și să facă pasul la nivelul internațional, în competițiile de seniori. Ediția a doua a Super Cup va debuta în luna septembrie și va reuni la start 8 echipe.

“Selecționata Lupilor este o mare realizare pentru rugbyul românesc în ceea ce privește dezvoltarea acestuia. Cu ajutorul ei putem să creștem jucători, să-i ajutăm să își îmbunătățească nivelul oferindu-le meciuri puternice la nivel internațional, în plus putem astfel să creăm acea legătură cu echipele naționale de juniori pe care le avem, România U18 și România U20. Această selecționată a fost creată în 2004 și a fost cea mai bună și de succes platformă în ceea ce privește dezvoltarea rugbyului românesc în ultimii 30 de ani. Dacă este să ne raportăm la ea, în ultimii 18 ani, 96% dintre Stejari au jucat pentru Lupii, 48% dintre ei fiind jucători de U23. În participările în cupele europene această selecționată a disputat 64 de meciuri, cu 15 victorii și un rezultat de egalitate”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

Antrenorul principal al Romanian Wolves este Sosene Anesi, care în prezent este antrenorul care se ocupă de pregătirea jucătorilor de treisferturi din echipa națională a României, dar și la CS Dinamo București.

„Suntem încântați să urăm bun venit echipei Romanian Wolves în noua noastră competiție intercluburi. România reprezintă un punct cheie în dezvoltarea rugbyului european și după succesul primului sezon așteptăm cu nerăbdare să întâmpinăm această nouă echipă și dorim să felicităm federația pentru implicarea în acest proiect”, a declarat Octavian Morariu, președintele Rugby Europe.

Super Cup, ajunsă la ediția a doua
Rugby Europe Super Cup este o competiție anuală intercluburi la care participă echipele sau selecționatele din țările ce sunt membre ale Rugby Europe. Lansată în 2021, aceasta a aliniat la start 8 echipe, cluburi și francize, împărțite în două grupe geografice în fazele preliminare și ale grupelor. Prima ediție a fost câștigată de Black Lion din Georgia care au învins în finală pe Lusitanos cu 17-14.

În sezonul 2022, opt echipe vor participa la Super Cup. Acestea vor fi împărțite în două grupe geografice, est și vest, urmând să joace între ele, acasă și în deplasare, ca apoi să urmeze fazele eliminatorii cu semifinalele, apoi finala mare și finala mică.

Echipele care s-au înscris până acum:
Grupa de Est: Black Lion (Georgia), Tel-Aviv  Heat (Israel), Romanian Wolves (Romania), *
* cea de-a patra echipă urmează să fie confirmată
Grupa de Vest: Brussels Devils (Belgia), Delta (Țările de Jos),  Lusitanos (Portugalia), Castilla Y Leon Iberians (Spania)

Programul complet al competiției va fi anunțat în scurt timp de Rugby Europe.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile