Spania-Romania, capul de afis al etapei in Rugby Europe Championship

Sambata si duminica, 2 si 3 martie 2019, sunt programate a se disputa partidele contand pentru etapa a treia din cadrul Rugby Europe Championship, in care liderul clasamentului, Georgia se va deplasa in Belgia, Germania va primi vizita Rusiei, derbyul si in acelasi timp epilogul acestei runde urmand sa se desfasoare la Madrid, acolo unde Stejarii vor intalni Spania.

Partida care ne intereseaza in mod direct se va disputa duminica, pe Estadio Nacional Complutense din Madrid, Spania –Romania anuntandu-se o disputa de foc, mai ales ca Stejarii isi doresc revansa dupa infrnagerea suferita anul trecut tot pe pamant iberic. Inaintea acestei runde, ambele echipe au acumulat cate o victorie, Spania in fata Rusiei, in timp ce Stejarii au invins Germania cu bonus ofensiv, punct care ne situeaza inaintea leilor in clasamentul la zi.

Spania are doua victorii si tot atatea infrangeri in ultimele patru partide disputate, adica cele din noiembrie 2018, respectiv primele doua etape ale actualei editii din Rugby Europe Championship. Los Leones au invins anul trecut Namibia, o echipa calificata la Cupa Mondiala, iar anul acesta pe Rusia, la mare lupta, pentru ca in ciuda infrangerii de la Tbilisi, elevii lui Santiago Santos sa lase o impresie puternica , georgienii desprinzandu-se cu greu intr-o partida extrem de echilibrata.

Impotriva Stejarilor, Los Leones au apelat la un lot din care 11 jucatori evolueaza in afara Spaniei, cei mai experimentati la nivel de echipa nationala fiind Fernando Lopez si Benat Auzqui, cu 36, respectiv 37 de selectii, in timp cep e banca de rezerve se va afla un posibil debutant, Hugo Alonso. Cele mai multe partide impotriva Romaniei le-a disputat Fernando Lopez, cinci la numar, iar fundasul Bradley Linklater a reusit un total de 26 de puncte, fiind cel mai eficient marcator in diputele cu Stejarii.

Pentru partida de duminica, Santiago Santos se va baza pe urmatoarea echipa:
1.Fernando Lopez(Ordzia), 2.Benat Auzqui(Tyrosse), 3.Xerom Civil(Agen), 4.Mickael De Marco(Agen), 5.Joshua Peters(Blackheath), 6.Manu Mora(Indepeniente), 7.Lucas Guillame(Alcobenas), 8.Pierre Barthere(Rouen), 9.Facundo Munilla(Alcobenas), 10.Lucas Rubio(Agen), 11.Jordi Jorba(Perpignan), 12.Alvar Gimeno(VRAC), 13.Richard Stewart(Cisneros), 14.Julen Goia(Ordizia), 15.Bradley Linklater (Alcobenas).

Rezerve: 16.Jean-Baptiste Custoja(Independiente), 17.Quentin Garcia(Chambery), 18.Victor Sanchez(El Salvador), 19.Oier Goia(Ordizia), 20.Kerman Aurrekoetxea(El Salvador), 21.Andrea Rabago(Dijon), 22.Hugo Alonso(Rodez), 23.Jon Zabala(Bayonne)

Liderul clasamentului la zi, Georgia va intalni Belgia la Bruxelles, diavolii negri avand si ei o victorie importanta in actuala editie, chiar la debut, impotriva Germaniei, un succes care se poate dovedi decisiv in lupta pentru evitarea barajului de mentinere in acest esalon valoric. Lelos au trecut in primele doua runde de Romania, la Cluj-Napoca, respectiv Spania, la Tbilisi, fara a-si trece in cont vreun punct bonus ofensiv.

Dupa ce in primele doua etape a evoluat in deplasare, partide soldate cu tot atatea esecuri, Germania va da piept cu Rusia care vine dezlantuita gratie victoriei la scor din etapa trecuta cand a surclasat Belgia, marcand un total de zece eseuri. Germania are nevoie de victorie, iar un succes al trupei lui Mike Ford ar fi prima in istoria confruntarilor directe dintre cele doua natiuni, anul trecut ursii impunandu-se la Koln cu categoricul rezultat de 57-3.

Rugby Europe Championship, Etapa a 3-a:
02.03.2019, Fritz-Grunebaum-Sportpark, Heidelberg: Germania-Rusia (ora 16:00)
02.03.2019, King Baudouin Stadium, Bruxelles: Belgia-Georgia (ora 17:00)
03.03.2019, Estadio Nacional Complutense, Madrid: Spania-Romania (ora 13:45)

FOTO: Daniel Nechita

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile