Spania se califica si cu echipa feminina de rugby 7 la Jocurile Olimpice de la Rio

Spania se califica si cu echipa feminina de rugby 7 la Jocurile Olimpice.

Dupa ce selectionata masculina de rugby 7 a Spaniei a obtinut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro si cea feminina a reusit aceeasi performanta impunandu-se in fata Rusiei in finala turneului de calificare disputat in Irlanda la Dublin.

La acesta etapa finala a calificarilor au intrat in lupta 16 echipe, repartizate intial in patru grupe,Rusia, Samoa, Spania, Tunisia, Irlanda, China, Kazhstan si Argentina calificandu-se in sferturile de finala, in penultimul act si implicit in cursa pentru obtinerea unui loc la Jocurile Olimpice reusind sa faca pasul Spania, Rusia, Irlanda si Kazahstan.

Semifinalele au consemnat doua victorii facile ale Rusiei si Spaniei, care au invins Irlanda (19-10) , respectiv Kazahstan (28-0), astfel ca inaintea finalei se decisese ca alaturi de Franta si Marea Britanie, Europa va mai avea o reprezentanta la Rio de Janeiro.

Spania care a dominat autoritar intreaga competitie, fara a primi vreun punct pana in finala, a castigat de aceeasi maniera si ultimul act , cea mai valorosa jucatoare a ibericelor, Patri Garcia semnand doua eseuri alaturi de reusita colegei sale Barbara Pla, in ciuda eforturilor depuse de Daria Bobkova, Rusia fiind nevoita sa cedeze cu rezultatul de 19-12. Sub comanda antrenorului Jose Antonio Barrio, echipa Spaniei care a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice a avut urmatoarea alcatuire: Berta Garcia, Eli Mrtinez, Paula Medin, Patri Garcia, Barbara Pla, Vanesa Rial, Iera Echebarria, Angela Del Pan, Marina Bravo, Maria Cassado, Maria Ribera si Amaia Erbina.

Cele 12 echipe feminine care se vor intrece la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro in perioada 6-11 august sunt urmatoarele: Australia, Brazilia, Canada, Columbia, Fiji, Franta, Japonia, Kenya, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Spania si Statele Unite.

FOTO: www.worldrugby.org

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile