Spectacol la scena deschisa in barajul pentru Cupa Campionilor

Rugby.
Rugby.

In acest week-end a inceput dubla mansa pentru obtinerea ultimului loc calificant in Cupa Campionilor.

London Wasps, a saptea clasata in Aviva Premiership, s-a impus dramatic cu 30-29 in fata celei de-a saptea formatii din Top 14, Stade Francais.
Scorul a fost deschis de uvertura britanica, Andy Goode, care a fructificat in puncte o lovitura de pedeapsa in minutul 3. Francezii au abordat o maniera de joc mai creativa, prin care au reusit sa depaseasca defensiva gazdelor. Primul eseu a fost semnat de pilierul stanga Taulafo, in minutul 11, iar Dupuy a transformat.
Replica londoneza a venit tot din piciorul lui Goode, penalitate in minutul 16, dar si eseul lui Vandell, transformat de acelasi Goode, in minutul 27. Rezultatul pauzei, 13-12, s-a stabilit dupa ce Camara a marcat o noua incercare pentru echipa franceza.
Partea a doua a fost la fel de echilibrata si spectaculoasa. La 5 minute de la reluare, Ashley Johnson a culcat balonul in terenul de tinta al oaspetilor, iar Goode a adus cele doua puncte suplimentare.
Rugbystii din Hexagon au profitat din plin de avantajul numeric survenit in minutul 56, dupa eliminarea cu cartonas galben a flankerului Husskel. Dupuy a concretizat imediat lovitura de pedeapsa acordata, iar apoi Fillol a marcat un eseu pe care tot el l-a si transformat.
Intre aceste reusite ofensive ale francezilor, s-a intercalat o incercare a lui Simpson, pe care Goode a desavarsit-o cu transformare.
Stade Francais a revenit la conducere pe tabela de marcaj, dupa eseul semnat de Vuidravuvalu si transformat de Jerome Fillol. Cu sase minute inainte de final, Stade Francais conducea cu 29-27, dar victoria a revenit pana la urma gazdelor, Andy Goode pastrandu-si sangele rece in prelungiri, cand a marcat din ultima lovitura de pedeapsa a meciului.
Scor final 30-29, dar locul in marea competitie se decide saptamana viitoare, la Paris, cand va avea loc returul.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile