Stade Francais va fi cel de-al doilea adversar al Lupilor Bucuresti in European Rugby Challenge Cup

Sambata, 25 octombrie, pe Stadionul National Arcul de Triumf in cea de-a doua etapa a European Rugby Challenge Cup un nume de legenda al rugbyului francez, Stade Francais va fi adversara Lupilor Bucuresti.

Stade Francais vine la Bucuresti dupa ce in prima etapa a cedat oarecum surprinzator pe propriul teren in fata galezilor de la Newport Dragons, cei care in actuala editie a Ligii Celtice nu au adunat decat o victorie si aceea in dauna codasei Treviso.

Pe de alta parte, rezultatul pare in conformitate cu realitatea din teren, antrenorul argentinian Gonzalo Quesada dand credit unor jucatori precum Zhvania, Gabrillagues, Ugena, De Giovanni, Garrault, Mallet sau Dumas cu varste cuprinse intre 19 si 23 de ani care se regasesc mai rar in XV-le de start pentru partidele din Top 14.

Este de asteptat ca in ciuda insuccesului francezii sa evolueze intr-o formula asemanatoare si impotriva Lupilor desigur alaturi de cei enumerati sau alte asemenea tinere talente vor aparea si jucatori cu experienta, impotriva dragonilor pe teren aflandu-se Ioane, Fillol, Kubriashvili, Steyn sau neozeelandezul Inu care a castigat in 2008 titlul mondial la rugby in XIII, rugby league.

Si pentru ca am amintit de Top 14, in acest sezon Stade Francais a adunat sase vicitorii fiind invisa de trei ori, un inceput promitator mai ales ca parizienii asteapta de sapte ani un nou titlu de care in ultimele patru editii au fost foarte departe cu pozitionari in a doua jumatate a clasamentului.

Daca la debutul in actuala editie a European Rugby Challenge Cup parizienii au marcat un singur eseu, in campionat se pot lauda cu 21 de realizari in noua etape, cele mai multe venite imediat dupa pauza. Liniile dinapoi si-au adus aportul la marcarea a 15 eseuri, lider la acest capitol fiind aripa Julien Arias cu cinci reusite.

Tot in intervalul cuprins intre reluarea jocului si minutul 60 a venit si eseul contra lui Dragons, autor fiind centrul sud-african Bosman aceasta fiind similitudinea intre evolutiile lui Stade Francais in campionatul intern si European Rugby Challenge Cup.

Acesta este prezentul lui Stade Francais, o echipa infiintata in 1883 care a jucat in prima finala a campionatului din Hexagon si pe care a pierdut-o in detrimentul lui Racing Club de France (actualul Racing Metro 92) editia urmatoare in 1893 incununandu-se campioana dupa un succes in fata aceleiasi concitadine.

Din 1893 pana in prezent Stade Francais a adunat 13 titluri de campioana si a mai pierdut alte noua finale, dar a cunoscut si momente mai putin placute fiind nevoita sa evolueze in liga secunda de unde a revenit in 1997. In competitiile europene inter-cluburi cele mai importante realizari au fost cate doua finale jucate in Heineken Cup respectiv AMLIN Challenge Cup.

Partida Lupii Bucuresti-Stade Francais din cea de-a doua etapa a European Rugby Challenge Cup se va disputa sambata, 25 octombrie, cu incepere de la ora 15:00 pe Stadionul National Arcul de Triumf.

Biletele pentru acest meci sunt disponibile in retelele Bilete.ro si Myticket.ro sau la magazinul Federatiei Romane de Rugby (Bd-ul Marasti nr. 18-20).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile