Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf a revenit în folosința gratuită a Federației Române de Rugby

Astăzi, 5 octombrie, la București, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a Federației Române de Rugby, în cadrul căreia a fost votată în unanimitate Primirea în folosință gratuită pentru 49 de ani a Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf.

Dintre cei 126 de membri afiliați, dintre care 99 cu drept de vot, astăzi au fost prezenți 57, iar în conformitate cu art.30, pct 1 si 2 din Statutul Federației Române de Rugby (cvorum 50% +1 din numărul delegaților cu drept de vot)  Adunarea Generală Extraordinară a fost declarată statutar constituită. Votul a fost în unanimitate pozitiv.

Reprezentanții cluburilor și oficialii Federației Române de Rugby, prezenți astăzi la Adunarea Generală Extraordinară

„Adunarea Generală a votat în unanimitate Primirea în folosință gratuită de către Federația Română de Rugby a unei părți din imobilul identificat ca fiind Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, mai puțin spații de cazare, centrul de recuperare sportivi, terenurile de tenis și parțial parcaj. Adică Ministerul Sportului va păstra pentru administrarea celorlalte părți menționate mai sus. Este nevoie de această Adunare pentru că precedentul act între Minister și Federație stipula că tot stabilimentul va reveni către Federația Română de Rugby, fapt ce actuala conducere nu mai dorește să respecte. Într-un cuvânt ne apropiem de normalitatea despre care am discutat în ultimii doi ani de zile și anume Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf revine acolo unde îi era locul. Și anume la Federația Română de Rugby. Nu se întâmplă din păcate așa cum a fost discuția inițială și anume să primim tot complexul pentru sportul nostru, dar având în vedere aspectele care s-au întâmplat în ultimele mai bine de 24 de luni în ceea ce privește acest Complex pot spune că este o victorie mare pentru noi să avem un stadion modern pe care să putem juca, să ne creștem aici viitoarele generații, să rămână împământenit că acesta este TEMPLUL RUGBYULUI ROMÂNESC și aceasta să fie moștenirea pe care o lăsăm urmașilor noștri”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

În continuarea procedurii urmează ca Federația Română de Rugby să solicite Ministerului Sportului inițierea unui proiect de Hotărâre de Guvern prin care Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf să fie dat în folosință gratuită Federației Române de Rugby pe o perioadă de 49 de ani.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile