Staff-ul nationalei de seniori se implica in pregatirea Stejareilor de la Romania U20

Staff-ul nationalei de seniori se implica in pregatirea Stejareilor de la Romania U20.

Echipa Romaniei de U20 se afla in cantonament la Snagov de pe 10 octombrie, un stagiu in care se pregateste participarea la Campionatul European din aprilie 2017. Dupa ce in urma cu aproximativ o luna in cantonamentul Stejareilor a fost invitat Marius Tincu, antrenorul pachetului de inaintare al nationalei Romaniei, fostul mare international lucrand cu acestia momentele fixe ale gramezii, staff-ul tehnic al seniorilor continua sa se implice in pregatirea juniorilor.

Alaturi de staff-ul tehnic al Romaniei U20 format din antrenorii Horia Himpea, Cristian Sauan, Flavius Dobre si preparatorul fizic, Guerdeep Singh, au venit si doi dintre specialistii care se ocupa cu pregatirea seniorilor.

Astfel, preparatorul fizic al Stejarilor, Olivier Rieg se afla alaturi de jucatorii de U20, acesta lucrand la un plan comun de pregatire alaturi de Guerdeep Singh. Astazi, se va alatura lotului si scotianul Rob Moffat, antrenorul liniei de treisferturi a Romaniei.

„Prezenta staff-ului de la echipa de seniori este unul din pasii strategiei de dezvoltare pe care am propus-o si care in timp sa duca la  acel model de Dezvoltarea pe Termen Lung a Sportivului. Este un plan facut impreuna cu Lynn Howells prin care ne dorim sa facem un sistem de dezvoltare a sportivului care sa genereze jucatori cu profil adaptat nivelului international, jucatori care sa alimenteze echipa nationala de seniori”,  a declarat Boagdan Muntean, antrenor federal al Federatiei Romane de Rugby.

Nascut pe 22 aprilie 1971, la Selestat, Olivier Rieg are 18 ani de experienta in pregatirea fizica – a lucrat, printre altele, cu echipele de rugby Biarritz Olympique, US Dax si RC Massy Essonne, dar si cu cea de hochei a Frantei la JO 2002. El a fost inclus in staff-ul tehnic al echipei Romaniei la ultimele doua Cupe Mondiale, din 2011 si 2015. Cu echipa de rugby a Romaniei a castigat World Rugby (IRB) Nations Cup in 2012, 2013, 2015 si 2016, ocupand locul 2 in Cupa Europeana a Natiunilor. Cu formatiile de club a devenit campion in Hexagon cu Biarritz, in 2005 si 2006 (pe atunci, acolo evolua si pilierul roman Petru Balan), a cucerit Cupa Frantei in 2000 si a contribuit la calificarea in finala Cupei Europei cu formatia basca.

Scotianul Rob Moffat este de la inceputul acestui an antrenorul de treisferturi al Stejarilor. Un tehnician cu experienta, acesta a lucrat o perioada si cu Andy Robinson, fostul antrenor al Angliei si al Scotiei, cu care a colaborat la Edinburg, ca din 2009 sa devina antrenorul principal al acestei formatii. Mai mult, Moffat a antrenat printre altele, echipa secunda a Scotiei, pe Glasgow Warriors si Borders. In prezent, acesta este director de rugby la o scoala privata, Merchiston Castle_School din Edinburgh.

Lotul celor 30 de jucatori aflati in cantonamentul  Romaniei U20:
Pilier: Enghin Sali (Tomitanii Constanta), Alin Haidau (CSSCM Timisoara), Sandu Andrei (CS Dinamo), Andrei Cretu (Tomitanii Constanta)
Tragator: Adrian Tala (Tomitanii Constanta), Antonio Melinte (CS Dinamo)
Linia  a II-a: Nicu Baboiu (Stejarul Buzau), Marcel Rusu (CSSCM), Mihai Anichitoaie (CSS Barlad), Marius Iftimiciuc (CSSCM Timisoara), Andrei Chiru (Tomitanii Constanta)
Linia a III-a: Alexandru Alexe (Tomitanii Constanta), Vlad Neculau (CSSCM Timisoara), Mihai Ilie (CSS Unirea Iasi), Silviu Gradinaru (CS Dinamo), Andi Radu (CS Dinamo)
Mijlocas la gramada: Madalin Mihalache (Tomitanii Constanta), Andrei Ballok (U Cluj)
Mijlocas la deschidere: Razvan Lolea (Tomitanii Constanta), Mariu Istoc (CSSCM Timisoara)
Centru: Stefan Cucos (Tomitanii Constanta), Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare), Tiberiu Otelea (Tomitanii Constanta), Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), Florin Taranu (CS Dinamo),
Aripa: Adrian Paraleste (Tomitanii Constanta), Cosmin Iliuta (CS Dinamo), Andrei Malauta (CS Stiinta Petrosani), Marius Chiriac (CS Stiinta Petrosani)
Fundas/Mijlocas la gramada: Dragos Burlacu (Tomitanii Constanta)

Staff: Antrenor: Horia Himpea, Cristian Sauan si Flavius Dobre, Preparator Fizic: Gurdeep Singh, Medic: Cristi Staicu, Kinetoterapeut: Andrian Purdila, Analist video: Sabin Vasilescu, Manager: Mihai Lazar

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile