Statele Unite au castigat trofeul Americas Rugby Championship

In competitia Americas Rugby Championship s-au disputat partidele din ultima etapa, Statele Unite cucerind titlul de campioana dupa un rezultat de egalitate obtinut dramatic pe terenul Argentinei XV, in timp ce Brazilia a produs surpriza invingand Canada.
 
La Sao Paulo pe Pacaembu Stadium, Brazilia a invins pentru prima data in istorie Canada, rezultat 24-23, acesta fiind cel de-al doilea succes important pentru cei supranumiti Os Tupis, care anul trecut se impuneau cu acelasi rezultat in fata Statele Unite dupa un scenariu asemanator, cu punctele victoriei venite in ultimul minut.
 
La pauza Brazilia avea avantaj, 17-14, amabele echipe trecandu-si in cont cate doua eseuri, Daniel Stacey si Moises Duque, respectiv Nick Blevins si Gordon McRorie, lovitura de gratie  apartinand aripii Lucas Tranquez care a batut defensiva frunzei de artar in minutul 78, incercare transformata de Moises Duque.
 
Pe Estadio Charrus din Montevideo, Uruguay si-a trecut in cont cea de-a treia victorie, 45-14 impotriva celor din Chile, bonusul ofensiv pentru Los Teros fiind asigurat de eseurile marcate de Juan Echeverria, Leandro Leivas dubla, Nicolas Freitas dubla si Diego Magno. Eseul de onoare al invinsilor l-a reusit Nikola Bursic inainte de ultimul fluier al arbitrului.
 
Partida decisiva pentru cucerirea titlului de campioana a editiei 2017 s-a disputat pe Estadio Municipal din Comodoro Rivadavia intre Argentina XV si Statele Unite, aflate la egalitate de puncte inaintea acestei confrunatri. Vulturii au inceput mai bine si au condus cu 15-3, dar pumele au intors rezultatul dupa pauza si aveau un avanataj de 27-15.
 
Finalul a fost dramatic cu Statele Unite marcand doua eseuri prin Cameron Dolan (minutul 74)si David Tameilau (minutul 80) astfel ca trupa lui John Mitchell nu numai ca a obtinut si punctul bonus ofensiv, conform regulamentului competitiei, alte doua incercari ale americanilor consemnandu-se in prima repriza, autori Will Magie si David Tameilau.
 
Argentina XV si Statele Unite au remizat 27-27, insa punctul bonus ofensiv a fost cel prin care americanii au devansat pumele in clasamentul final si astfel au cucerit in premiera trofeul competitiei Americas Rugby Championship.
 
Clasament final Americas Rugby Championship 2017:
1.Statele Unite-22p
2.Argentina XV-21p
3.Uruguay-15p
4.Canada-8p
5.Brazilia-8p
6.Chile-0p

FOTO: usarugby.org

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile