STATISTICA: Burcea pentru a 17-a oara capitan, Surugiu la selectia 70, iar Vlaicu – cele mai multe meciuri impotriva Georgiei

Stadionul Dinamo din Tbilisi va gazdui astazi, 18 martie, ora 14:00, partida derby din Rugby Europe International Championship editia 2018, una in care Stejarii vor infrunta Georgia pentru titlul de campioana respectiv Cupa Antim Ivireanul, in primul XV regasindu-se un singur jucator care evolueaza la o echipa din afara Romaniei, Alexandru Tarus de la Sale Sharks.

Ca si partida anterioara cu Belgia, linia intai a Stejarilor va fi alcatuita de Ionel Badiu, Eugen Capatana si Alexandru Tarus, pentru a patra oara titulari in acesta formula. Atat Ionel Badiu, cat si Eugen Capatana au marcat pana in prezent cate trei eseuri pentru echipa nationala, iar in privinta evolutiilor impotriva Georgiei recordul il detine Eugen Capatana care a fost pe teren in patru dintre disputele cu Lelos.

Tot neschimbata ramane si linia a doua cu Johan Van Heerden si Valentin Poparlan care va bifa selectia cu numarul 75. In schimb linia a treia va fi una inedita cu debutantul Mtya Dumani si Kuselo Moyake flankeri iar Stelian Burcea inchizator, cel care va fi pentru a 17-a oara capitanul Stejarilor , aflat la confruntarea a saptea impotriva georgienilor in cariera sa.

Florin Surugiu si Jack Umaga vor forma pentru a doua oara cuplul de mijlocasi in primul XV al echipei nationale, iar daca Florin Surugiu are in palmares sapte confruntari cu Georgia, Jack Umaga va fi la a doua, prima fiind un succes, anul trecut pe Stadionul National Arcul de Triumf. In plus, mijlocasul la gramada al Stejarilor, va aduna selectia cu numarul 70 pentru Romania.

Revine in echipa de start Florin Vlaicu, care de acesta data va juca pe postul de centru alaturi de Paula Kinikinilau. Impreuna cei doi au format cuplul de centri de sapte ori, iar in ceea ce il priveste pe Florin Vlaicu acesta are cele mai multe partide disputate impotriva georgienilor, 12 la numar, respectiv cele mai multe puncte marcate, un total de 67, dintre care doua trasformari si 21 de lovituri de pedeapsa.

Aflat dupa o accidentare care l-a impiedicat sa evolueze impotriva Belgiei, revine si Tangimana Fonovai, care impreuna cu Ionut Dumitru vor fi aripile echipei noatre la Tbilisi. Cei doi au marcat un total de 14 eseuri in tricoul cu frunza de stejar pe piept. Neschimbat ramane titularul tricoului cu numarul 15, Catalin Fercu care-i va infrunta pe Lelos pentru a 10-a oara.

Dintre jucatorii care se vor regasi pe banca de rezerve, Andrei Radoi va avea ocazia sa atinga selectia a 71-a in echipa nationala, in timp ce credit ar putea primi in continuare tinerii Adrian Motoc, Cristi Chirica si Marius Simionescu care au demonstrat ca merita incerdere pentru viitor.

Stejarii vor evolua la Tbilisi impotriva Georgiei cu urmatorul lot:
Romania: 1.Ionel Badiu(Timisoara Saracens), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucuresti), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Mtya Dumani(Stiinta Baia Mare), 7.Kuselo Moyake(Steaua Bucuresti), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti), 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14.Tangimana Fonovai(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)
Rezerve: 16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Mihaita Lazar(Castres), 18.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 19.Adrian Motoc(Racing 92), 20. Cristi Chirica (Stiinta Baia Mare), 21.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 22.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 23.Marius Simionescu(Timisoara Saracens)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile