Timișoara s-a impus detașat la Constanța, în fața Tomitanilor

Ultimul meci al etapei a VI-a din SuperLiga de Rugby a adus o confruntare la malul mării, între ACS Tomitanii Constanța și vicecampioana României, SCM Timișoara. Meciul, unul fără istoric, a revenit bănățenilor cu 82-12 (49-5), care au marcat nu mai puțin de 12 eseuri.

Învinsă în etapa trecută, după 9 ani, de Dinamo și obligată să nu mai facă pași greșiți în următoarele partide, SCM Timișoara a început în forță meciul de pe Stadionul Mihai Naca. Astfel, după primele zece minute de joc, bănățenii conduceau cu 21-0, reușind să pună primele puncte pe tabelă chiar în secunda 44 a întâlnirii. Primul care a deschis tabela a fost Vaovasa Hinckley, care a reușit o cursă frumoasă, străpungând apărarea Tomitanilor, Ionel Melinte a transformat, după care a urmat dubla lui Stephen Shennan (min. 5 și 9), ambele transformate de Melinte.

Elevii lui Valentin Calafeteanu par de neoprit, în două minute reușind să mai pună încă două eseuri pe tabelă, prin Sean Morell după un schimb frumos de pase cu Vaovasa și Ionel Melinte, care a profitat de o neînțelegere între doi jucători adverși, a recepționat balonul în aer, și-a trimis un balon de urmărire, oprindu-se direct în terenul de țintă. Tot acesta a transformat ambele eseuri, scorul căpătând proporții, 35-0.

Tomitanii nu renunță la luptă, ajung în terenul de 22 al bănățenilor și forțează prima încercare, însă oaspeții se apără foarte bine. De altfel, tot ei sunt și cei care marchează, prin același Melinte, care face o cursă frumoasă, încercare pe care o și transformă, 42-0.

În minutul 28, Etonia Saukuru scapă singur, găsește perfect breșa însă este oprit neregulamentar. În urma acțiunii, Dorin Lazăr primește cartonaș galben, iar Timișoara rămâne în 14 jucători. Tomitanii speculează perfect momentul și după un mol de margine, urmat de mai multe pase succesive, Iliesa Tiqe marchează primul eseu al gazdelor. Sorin Cristache ratează transformarea, scorul rămânând 42-5.

Până la pauză, Timișoara a mai pus încă șapte puncte pe tabelă, prin eseul lui Gabriel Conache, după o acțiune frumoasă a lui Melinte, cel din urmă și transformând, 49-5.

În partea a doua vicecampioana României continuă să pună eseu după eseu în terenul de țintă constănțean. Primul care punctează imediat după reluarea jocului este Sebastian Sârbu, încercare transformată de Vaovasa, după care David Trăușan și Florin Vlaicu își trec și ei numele pe lista marcatorilor, Melinte transformând eseul lui Trăușan, 68-5.

În minutul 65, Tomitanii au o șansă mare de eseu, Iliesa Tiqe reușind o cursă individuală frumoasă, oprindu-se însă în 22-ul bănățean. Minute bune, jocul s-a desfășurat aici, gazdele forțând eseul, care, după mai multe puncte de fixare, este reușit de Etonia Saukuru, care a plonjat spectaculos în terenul de țintă. Iliesa a transformat pentru 68-12.

Finalul de meci o găsește pe Timișoara în atac, bănățenii marcând încă două eseuri transformate de Melinte, primul reușit de Rupanu care a jucat repede la mână o penalitate, iar al doilea de Joji Sikote, 82-12.

În etapa următoarea, SCM Timișoara primește vizita celor de la CSM Știința Baia Mare, iar ACS Tomitanii merg în Ghencea pentru a întâlni pe CSA Steaua.

FOTO: Sorin Danielciuc / Sport Pictures

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile