Steaua s-a calificat în semifinalele SuperLigii din postura de lider

CSA Steaua a terminat pe primul loc sezonul regulat al SuperLigii Naționale de rugby și s-a calificat direct în semifinalele competiției, după ce a învins în meciul din ultima etapă pe Universitatea Cluj cu 82-10 (26-3). Partida s-a disputat în premieră pe Arena Centrală din Ghencea, prilej cu care aceasta a fost inaugurată astfel și pentru partidele de rugby.

Universitatea Cluj a început curajos meciul, în primele cinci minute de joc aflându-se în terenul de 22 al Stelei, forțând marcarea unui eseu, însă pe fondul unei apărări bune a gazdelor au plecat doar cu trei puncte, din penalitatea transformată de Alexandru Harasim. Doar două minute avea să țină pe tabelă avantajul lor pentru că după Ratu Taniela îl vede foarte bine pe Sioeli Lama care sprintează și culcă balonul în terenul de țintă pentru primul eseu al zilei, transformat de Ratu Taniela. Ardelenii nu renunță la luptă, însă acțiunile lor se opresc în apărarea foarte bună a steliștilor care reușesc să se desprindă. După un mol de margine în 22-ul oaspeților, după ce circulă pe culoarul Florin Surugiu – Ratu Taniela, balonul ajunge la Vlăduț Popa, care reușește o încrucișare cu Ionuț Dumitru, aripa roș-albastră marcând un nou eseu. Ratu Taniela transformă și duce scorul la 14-3.

În minutul 36 Steaua rămâne cu un jucător mai puțin pe teren, după cartonașul roșu primit de Kamil Sobota pentru un placaj înalt aplicat unui clujean. În ciuda omului în minus, Steaua reușește o fază ofensivă foarte bună, Ionuț Dumitru a reușit o intercepție și s-a lansat din propriul 22 spre terenul advers, balonul ajungând la căpitanul Eseria Vueti care i-a pasat lui Florin Surugiu, acesta marcând un nou eseu, transformat de Ratu Taniela, 21-3. În ultimul minut de joc, Ngoni Chibuwe închide scorul primei părți, cu un nou eseu, transformat de Ratu Taniela, 26-3.

Partea secundă a debutat cu un eseu chiar în al doilea minut de joc, încercare reușită de Damian Strătilă, din pasa lui Tweedle, iar Ratu Taniela a transformat pentru 33-3.  Steaua își continuă ofensiva, Chibuwe marcând o nouă încercare, a doua personală, după o pătrundere frumoasă, printre jucătorii clujeni. Ratu Taniela transformă pentru 40-3.

Clujul găsește puterea să atace, iar forța pachetului de înaintare își spune cuvântul, talonerul Răzvan Bârlădeanu reușind să concretizeze efortul grămezii, printr-un eseu, transformat de Harasim, 40-10, în minutul 55. Au fost de altfel ultimele puncte marcate de clujeni în acest meci, pentru că până la final meciul a fost dominat de steliști care au marcat nu mai puțin de șase eseuri, toate transformate.

Aripa Stelei și a Stejarilor, cel care a și fost desemnat MVP-ul partidei, Ionuț Dumitru a reușit nu mai puțin de trei eseuri, unul transformat de Vlăduț Popa și două de Daniel Plai. Au mai punctat pentru roș-albaștri Tudor Butnariu, eseu trasformat de Popa și Eseria Vueti și Damian Strătilă, eseurile lor fiind transformate de Plai.

Mâine vor avea loc celelalte două partide ale etapei a X-a, CSM Știința Baia Mare – ACS Tomitanii (ora 11) și SCM Timișoara – CS Dinamo (ora 12:00, live TVR 3 și Rugby TV).

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile