Steaua si CSM Olimpia se vor intalni in partida cap de afis a etapei a XIV-a

Dupa succesul obtinut in tur, CSM Olimpia se va deplasa in Ghencea, acolo unde o va intalni pe Steaua, echipa care inca mai spera sa salveze acest sezon, in care a adunat doar patru succese.

In acest moment CSM Olimpia o devanseaza pe Steaua cu sase puncte in clasament, un ecart suficient care asigura vulturilor prima prezenta din istorie in Play-Off, in acelasi timp fiind pentru prima data cand Steaua nu va face parte din careul de asi al SuperLigii CEC Bank.

In ciuda acestei situatii inedite, ros-albastrii nu au dezarmat, si in ultimele doua partide jucate s-a vazut ca echipa are un potential, pe care insa nu a reusit sa-l valorifice in prima parte a campionatului, la aceasta adaugandu-se si recentele implanturi de jucatori.

Daca dintre cei care constituie contingentul provenind din emisfera de sud Sakalia Sosefo este de departe numarul unu, cuplul Diaconescu-Filip incepe sa dea consistenta jocului, iar etapa trecuta revenirea lui Dascalu a fost de bun augur, centrul militarilor avand un aport deosebit pe faza defensiva.

Desigur, staff-ul tehnic al militarilor mai are mult de lucru, iar partida castigata cu Farul poate fi un nou inceput, care ar creste in consistenta cu o victorie in fata CSM-ului si ca o revansa pentru partida pierduta pe stadionul Olimpia in tur.

CSM Olimpia va merge in Ghencea aureolata de calificarea in Play-Off, dupa un sezon in care a demonstrat ca isi merita acest loc in ciuda faptului ca a fost cea mai penalizata echipa din punct de vedere al cartonaselor primite, fapt care a privat-o poate de si mai multe puncte in clasament.

Cu victorii in partidele in care a pornit favorita, cu un succes in premiera in fata Stelei pe care a devansat-o in clasament, CSM este la ora actuala cea mai in forma si de succes echipa a capitalei, meritul lui Paul Healy si Daniel Neaga fiind acela de a fi stiut sa construiasca rapid dintr-un lot schimbat din temelii fata de sezonul trecut.

Va fi o partida a orgoliilor si pentru puncte, deoarece sezonul regulat se incheie, dar lupta pentru calificarea in semifinale continua, atat pentru CSM Olimpia cat si pentru Steaua, care datorita noului sistem de disputare a SuperLigii CEC Bank mai poate spera la penultimul act al competitiei.

Partida Steaua Bucuresti-CSM Olimpia Bucuresti se va disputa miercuri, 6 august, cu incepere de la ora 10:00 pe stadionul din Complexul Ghencea, intalnirea putand fi urmarita in direct pe TVR 2.

Statistici ale celor doua echipe in actuala editie a SuperLigii CEC Bank:
-Steaua Bucuresti
Loc 5: 11-4-0-7-186-208-21p (5pb)
Eseuri marcate: 19 (5 cu aportul inaintarii, 14 cu aportul liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 24
Cel mai eficient marcator de eseuri: Ionut Dumitru- 5 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Danut Dumbrava- 56 (1e, 9tr, 11lp)
Cartonase galbene: 14

-CSM Olimpia Bucuresti
Loc 4: 11-5-0-6-234-2235-27p(7 pb)
Eseuri marcate: 28 ( 12 cu aportul inaintarii, 15 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare)
Eseuri primite: 27
Cei mai eficienti marcatori de eseuri: Cosmin Ratiu, Daniel Statulescu si Johnny Sola- cate 3 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte: Andrei Filip- 65 (2e, 11tr, 11lp)
Cartonase galbene: 18
Cartonase rosii: 1

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile