Stejarii care vor infrunta Georgia in finala Rugby Europe Championship

Romania si Georgia, cele mai titrate natiuni din ale doilea esalon valoric al batranului continent, isi vor disputa pe Stadionul National Arcul de Triumf suprematia in editia 2015 a Rugby Europe Championship, cat si Cupa Antim Ivireanul.

In vederea acestei dispute antrenorul Lynn Howells a decis sa alinieze o echipa echilibrata in replica pentru numerosii georgieni inregimentati in Franta, galezul apeland la Stejarii care evolueaza in Top 14, Pro D2 sau Federale, alaturi de cei din competitia interna.

Linia intai ii va avea pe Mihaita Lazar si Andrei Urasche pilieri, iar Otar Turashvili taloner, iar in linia a doua Alin Coste va evolua alaturi de Marius Sirbe, ambii inregimentati la echipe din Hexagon.

Viorel Lucaci si Valentin Ursache vor fi flancheri, iar Mihai Macovei, pentru a 27-a oara capitan, inchizator,in aceasta componenta linia a treia a Stejarilor s-a mai prezentat pe teren in aceasta editie in partidele cu Portugalia si Spania.

Cuplul de mijlocasi va fi din competitia interna, Vali Calafeteanu, ajuns la selectia jubiliara cu numarul 70, cel mai eficient marcator al nostru cu 27 de puncte, va face pereche cu Danut Dumbrava, in timp ce Csaba Gal si Robert Dascalu vor fi cei doi centri, primul urmand sa bifeze a 80-a prezenta in tricoul echipei nationale.

Dupa ce a evoluat ca fundas, Dorin Manole a fost trecut pe post de aripa, o ipostaza in care acesta a mai fost prezent in anii trecuti, alaturi de Adrian Apostol, care a marcat cele mai multe eseuri, trei la numar, in editia in curs a Rugby Europe Championship.

O alta schimbare de pozitie este cea a lui Ionut Botezatu, care de pe aripa va trece fundas, baimareanul este insa obisnuit cu tricoul purtand numarul 15, pe care l-a purtat si la echipa de club, cat si in confruntarile din competitiile europene ale Lupilor Bucuresti.

Banca de rezerve este una consistenta, cu Andrei Radoi, Mihaita Lazar, Horatiu Pungea, Valentin Poparlan, Stelian Burcea, Florin Surugiu si Florin Ionita, toti jucatori experimentati, alaturi de tanarul Sabin Stratila.

Cei 23 de Stejari pentru confruntarea cu Georgia sunt:
1.Alexandru Tarus (RCM Timisoara), 2.Otar Turashvili (Farul Constanta), 3.Andrei Ursache (Carcassonne), 4.Alin Coste (Carcassonne), 5.Marius Sirbe (Blagnac), 6.Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 7.Valentin Ursache (Oyonnax), 8.Mihai Macovei (C) (Massy), 9.Valentin Calafeteanu (RCM Timisoara), 10.Danut Dumbrava (Steaua Bucuresti), 11.Dorin Manole (Orthez), 12.Csaba Gal (Universitatea Cluj), 13.Robert Dascalu (Steaua Bucuresti), 14.Adrian Apostol (Farul Constanta), 15.Ionut Botezatu (Stiinta Baia Mare).
Rezerve: 16.Andrei Radoi (Ealing Trailfinders), 17.Mihaita Lazar (Castres), 18.Horatiu Pungea (Lyon), 19.Valentin Poparlan (RCM Timisoara), 20.Stelian Burcea (RCM Timisoara), 21.Florin Surugiu (CSM Bucuresti), 22.Florin Ionita (Steaua Bucuresti), 23.Sabin Stratila (Farul Constanta).

Partida Romania-Georgia, finala editiei 2015 a Rugby Europe Championship, va avea loc sambata, 21 martie, cu incepere de la ora 14:30, pe Stadionul National Arcul de Triumf, si va putea fi urmarita in direct pe TVR 1 si Rugby TV, cat si de la ora 18:00 pe TVR International.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile