Stejarii continuă să promoveze valorile tradiționale pe echipamentul de joc

Anul 2022 se anunță un an important pentru rugby-ul românesc, Stejarii având posibilitatea să se califice la Cupa Mondială din Franța din 2023 încă de la finalul Rugby Europe Championship 2022.

Purtători ai valorilor tradiționale pe echipamentul de joc în ultimii ani, aceștia vor continua tradiția, promovând simbolurile noastre strămoșești. Anul acesta, ei încing brâul cu simboluri solare și semne de energie.

Chimiriul, brâul sau șerparul – cum a mai fost numit – a fost menit în tradiția românească să contureze mijlocul, subliniind forța fizică și statutul purtătorului. Brâul a fost considerat o legătura cu rol de protecție nu doar pentru că el apără zona cu organe vitale, zona solicitată la efort, dar a fost privit și ca o protecție pentru spirit, fiind pomenit în balade ca păstrător de magie și energie.

Echipamentul de joc este creat în două variante, pe galben pentru meciurile de acasă și pe alb pentru meciurile pe care România le va disputa în deplasare.

Varianta pe galben, pe care Stejarii au purtat-o în meciul cu Țările de Jos, din luna noiembrie, prezintă o stilizare a chimirulului, înnobilat cu stele, roți și rozete, elemente ale cultului solar, în forme elaborate, cu ținte și curele.

Varianta pe alb, prezintă o stilizare a unui brâu țesut din lână, compus din forme geometrice, abstracte și dinamice.

În ambele variante se regăsesc dozate armonios, culorile noastre, roșu, galben, albastru, pe fond întunecat, așa cum se văd ele pe cer, la răsărit.

Modelul de pe echipamentul cu care România va juca în Rugby Europe Championship a fost gândit și desenat de designerul Ioana Corduneanu, creatoarea comunității Semne Cusute.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile