Stejarii debutează în noul ciclu de calificare la Cupa Mondială Australia 2027 cu un staff nou

Naționala de rugby a României va debuta pe 4 februarie în noul sezon al Rugby Europe Championship urmând să întâlnească, în deplasare, Polonia. Stejarii abordează competiția cu un staff tehnic nou, alături de antrenorul pricipal, francezul David Gérard  urmând să se se afle un englez, un georgian, trei francezi și patru români.

Antrenor principal al Stejarilor, anunțat oficial în această postură în urmă cu o săptămână (aici), David Gérard, va avea în staff tehnicieni cu care a mai colaborat până acum.

Astfel, antrenorul care se va ocupa de treisferturi și faza de atac este Jonathan Edward Brooks Callard (57 ani), fost internațional englez care a evoluat pe postul de fundaș pentru echipa Angliei și pentru Bath, în prezent antrenor la Academia de rugby a Federației Engleze și antrenor al jocului cu piciorul la Bath.

Antrenorul pachetului de înaintare va fi georgianul Simon Maisuradze (37 ani), cel care antrenează acum echipa campioană a României, CS Dinamo. El s-a alăturat staff-ului buldogilor în luna mai a acestui an.

Raphaël Francois Saint-André (52 ani), fratele mai mic al lui Phillipe Saint-André, va fi antrenor asistent cu treisferturile. Acesta a mai lucrat cu echipa națională a Ungariei, în calitate de consultant tehnic și cu echipa Rusiei, în calitate de antrenor. De asemenea, a fost antrenorul de treisferturi al cluburilor Lyon și Dax.

În ceea ce privește pregătirea fizică, de aceasta se vor ocupa doi francezi, Michaël Dallery și Paul Céré-Labourdette, ambii făcând parte în ultimii ani din staff-ul tehnic al Portugaliei, și fostul Stejar, Daniel Carpo.

„Este un nou început, nu doar de an sau de competiție, dar și al unui ciclu de calificare la Cupa Mondială din Australia, din 2027, acesta fiind obiectivul cu care pornim la drum. I-am văzut la lucru, dacă putem spune așa, pe antrenorii care vor conduce echipa României, știm ce rezultate au obținut, ce schimbări au făcut în jocul și mentalitatea jucătorilor cu care au lucrat și ne dorim să reușească să poată face aceste lucruri și la nivelul Stejarilor. Suntem încrezători în capacitatea tuturor celor implicați, fie că sunt jucători, fie că sunt antrenori, că vor putea să aducă rezultate bune în rugbyul românesc, rezultate de care avem atât de mare nevoie, pentru iubitorii acestui sport, dar și pentru generațiile care cresc”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Staff-ul României:
David Gérard – antrenor principal
Jonathan Edward Brooks Callard – antrenor cu treisferturile (troacari) și atac
Simon Maisuradze – antrenor cu înaintarea
Raphaël Francois Saint-André – antrenor asistent cu treisferturile și îndemânare (skills)
Michaël Dallery – antrenor principal cu pregătirea fizică
Paul Cere-Labourdette – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS
Daniel Carpo – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS
Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic
Marius Lică Todosi – kinetoterapeut
David Popa – analist video

Naționala de rugby a României va participa în 2024 la Rugby Europe Championship, unde se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia. Stejarii vor debuta în deplasare, pe 4 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie și cu Portugalia, pe 17 februarie. După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie și finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania și Țările de Jos.

În ediția trecută a competiției, România a ocupat locul 3, după ce a învins în finala mică, la Badajoz, Spania, cu 31-25.

Biletele pentru Finalele Rugby Europe Championship 2024 ce vor avea loc la Paris pe Stade Jean Bouin, se pot achiziționa de pe https://billetterie.stade.fr/fr/recfinals.

FOTO: Daniel Nechita

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile