Stejarii dupa IRB Nations Cup 2014

Romania la IRB Nations Cup 2014.
Romania la IRB Nations Cup 2014.

Editia 2014 a IRB Nations Cup, gazduita pentru a opta oara in Romania a luat sfarsit si in acelasi timp s-a incheiat o noua etapa in vederea pregatirii viitoarei participari a Stejarilor la Cupa Mondiala din 2015.

Chiar daca nu am reusit sa aparam titlul cucerit in ultimele doua editii, de aceasta data cu o echipa in care s-au utilizat formule noi de joc, sase jucatori fiind la debutul in tricoul cu frunza de stejar, am ocupat pozitia secunda in spatele poate celui mai valoros adversar intalnit in ultimii ani la IRB Nations Cup.

Ca valoare a lotului deplasat la Bucuresti, Emerging Ireland s-a situat la nivelul celui cu care Emerging Springboks s-au impus in editiile 2007 si 2008, Stejarii fiind singura echipa care a reusit sa inscrie un eseu sperantelor irlandeze.

Asadar, la ora bilantului putem spune ca doua victorii , sase eseuri si cu Florin Vlaicu cel mai eficient marcator de puncte al editiei 2014, jucatorul Farului adunand 34 de puncte, sase noi jucatori intrati in vederile echipei nationale si un altul reactivat, obiectivul propus de Lynn Howells inaintea competitiei a fost atins.

Debutantii in echipa nationala au fost Ionel Badiu, care a jucat o partida intreaga in fata Rusiei, ducand greul luptei pe inaintare, Filip Lazar, care a punctat mai ales la capitolul daruire, Marian Drenceanu, care si-a adus contributia in victoria cu Rusia, Alexandru Oancea, Marius Antonescu si Andrei Ilie, toti trei avand sansa de a simti forta irlandezilor.

Un alt jucator a fost readus cu ocazia acestui turneu in vizorul echipei nationale si anume Valentin Ivan, care, asa cum o face si la echipa de club CSM Olimpia Bucuresti, a impartit tricoul cu numarul noua al mijlocasului la gramada cu Florin Surugiu.

Desigur viitorul va raspunde la intrebarea daca toti cei enumerati mai sus vor fi parte integranta din lotul Stejarilor pentru urmatoarele confruntari, important ramane insa faptul ca dupa cele vazute, antrenorul Lynn Howells se poate edifica asupra eventualelor alternative pe diferite posturi.

Un castig extrem de important este ca cele doua succese in fata Uruguayului si Rusiei, alaturi de rezultatele de anul trecut si din Cupa Europeana a Natiunilor din acest an, au urcat Stejarii o treapta in clasamentul mondial IRB.

Astfel, acum Romania ocupa pozitia a 16-a, devansand Canada, pe care echipa noastra a invins-o anul trecut la Bucuresti. Acest salt calitativ si apararea acestei pozitii va fi cu siguranta unul dintre obiectivele partidelor care vor veni.

In luna noiembrie adversari de prima mana, posibil Canada, Japonia si Statele Unite, vor veni la Bucuresti iar atunci vom avea sansa de a continua la un alt nivel pregatirea.  Luand in calcul cele trei partide test din luna noiembrie, alte patru anul viitor in CEN si inca trei la IRB Nations Cup 2015, Stejarii mai au zece partide de disputat pana la prima intalnire de la Cupa Mondiala din 2015.

Nu va fi un parcurs usor si tocmai din acest motiv IRB Nations Cup 2014 a creat alternative, Stejarii avand nevoie de un lot cat mai numeros pentru ca la ora plecarii in Anglia sa poata deplasa acei jucatori din care sa se poate alcatui cel mai valoros prim XV.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile