Stejarii in fata unei performante reusite cu 39 de ani in urma

Stejarii.
Stejarii.

Stejarii au invins Tonga si Canada si raman neinvinsi in acest an dupa zece dispute in Cupa Europeana a Natiunilor, IRB Nations Cup respectiv partidele test ale lunii noiembrie.

A mai ramas de trecut un singur obstacol si anume partida cu Fiji la capatul careia daca Stejarii nu vor ceda anul 2013 va ramane imaculat la rubrica infrangeri.

Pentru a vedea cand s-a mai intamplat acest lucru in istoria Stejarilor trebuie sa ne intoarcem pana in anul 1974 atunci cand am disputat sapte partide castigandu-le pe toate, invincibilitatea durand pana la finele anului 1975 pierzand in fata cocosilor galici la Bordeaux.

Adeversarii de atunci au fost Maroc, Polonia, Spania, Cehoslovacia, RD. Germana si Franta in fata ultimei reusind o victorie care ne-a asigurat ulterior castigarea Cupei FIRA editia 1974-75.

Succesul in fata cocosilor galicii a venit dupa o repriza secunda exceptionala a Stejarilor care au intors soarta partidei de la 10-3 in favoarea vizitatatorilor cu eseul lui Marica si tentativele de tinta concretizate de Durbac respectiv Nica.

Stejarii au invins cu 15-10 primul XV aratand astfel: 15.Radu Durbac, 14.Ion Constantin, 13.Ion Marica, 12.Gheorghie Nica, 11.Marian Burghelea, 10.Mihai Nicolescu, 9.Petre Florescu, 1.Constantin Dinu, 2.Mircea Muntean, 3.Mircea Ciornei, 4.Gheorghe Daraban, 5.Nicolae Postolachi, 6.Alexandru Pop, 7.Ion Tatucu, 8.Gheorghe Dumitru antrenori fiind Valeriu Irimescu si Petre Cosmanescu.

In acest an Stejarii pot repeta performanta din urma cu 39 de ani, noua victorii si un rezultat de egalitate fiind bilantul general inaintea ultimei confruntari cu Fiji, partida ce va avea loc astazi pe Stadionul National Arcul de Triumf, incepand cu ora 19.00.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile