Stejarii infrunta a 8-a oara “diavolii negri”

Duminica, 17 martie, pe Little Heysel Stadium din Bruxelles , Stejarii vor intalni Belgia in etapa a 5-a din cadrul Rugby Europe Championship, aceasta fiind a opta confruntare directa intre cele doua natiuni, bilantul general fiind net favorabil echipei noastre care s-a impus in toate intalnirile consemnate pana in prezent.

Primul contact cu rugby-ul belgian a fost facut in anul 1957 atunci cand Gheorghe Parcalabescu, Alexandru Penciu, Viorel Morariu sau Rene Chiriac in drumul lor spre Franta unde urmau sa intalneasca cocosii galici s-au incalzit pentru disputa cu acestia, intalnind la Bruxelles o selectionata care cuprindea jucatori francezi, englezi si belgieni.Partida a fost la discretia romanilor care s-au impus cu un categoric rezultat de 36-3 marcand cinci incercari.

In 1999 , la Bruxelles, Belgia si Romania s-au confruntat pentru prima data intr-o partida care a avut ca miza calificarea la Cupa Mondiala, cea din 1999, Stejarii reusind o noua victorie categorica cu rezultatul de 83-18. Un numar de 13 incercari au fost trecute in dreptul Stejarilor, in mare forma, capitanul de atunci, Gheorghe Solomie reusind sa bata de cinci ori defensiva diavolilor negri.

Urmatoarea confruntare a avut loc in 2013, la Bruxelles, cand Belgia promovase pentru prima data in elita Cupei Europene a Natiunilor. Stejarii s-au impus in fata unei echipe ambitioase, baietii nostri reusind insa marcarea a patru eseuri. Revansa din acea editie a Cupei Europene a Natiunilor a avut loc la Constanta, unde, de asemenea, belgienii au cedat greu, la pauza rezultatul fiind doar 14-0, pentru ca in partea secunda sa marcam eseurile necesare obtinerii punctului bonus ofensiv, in conditiile in care Stejarii aveau deja asigurata calificarea la Cupa Mondiala din 2015.

In 2017 Belgia a dat o replica curajoasa, mai ales in repriza secunda cand a marcat doua incercari, insa Stejarii s-au impus cu punct bonus ofensiv. A fost partida care a marcat prezenta pentru a 100-a ora in tricoul echipei nationale a lui Florin Vlaicu, dar si debutul lui Jack Cobden care a inscris doua incercari intr-un sfert de ora.

Ultima intalnire directa a avut loc anul trecut pe stadionul Municipal din Buzau si care a fost un adevarat spectacol al incercarilor, noua trecute in dreptul Stejarilor pentru care a debutat Razvan Ilisecu.

– Palmarsul intalnirilor Romania-Belgia:
1957-Bruxelles: Belgia/Selectionata Internationala-Romania 5-36, Partida de verificare
Marcatori pentru Romania:Tibuleac-e,Stanescu-e,Nanu-e,Marinache-2e,Morariu-dg,Penciu-3tr,2lp

1996-Bucuresti: Romania-Belgia 83-5, Cupa FIRA
Marcatori pentru Romania:Brezoianu-3e,tr,Ungur-2e,Cioca-2e,Septar-e,Iacob-e,Maftei-e,Talaba-e,Suiogan-e,Flutur-e,Mitu-2tr,Apjok-6tr

1997-Bruxelles: Belgia-Romania 18-83, Calificari Cupa Mondiala
Marcatori pentru Romania: Solomie-5e,Mitu-3e,Colceriu-e,Tofan-e,Rotaru-e, Draguceanu-e, Eseu de penalizare,Guranescu-9tr

2013-Bruxelles: Belgia-Romania 14-32, CEN, Calificari Cupa Mondiala
Marcatori pentru Romania: Radoi-e,eseu de penalizare, Macovei-e,Dimofte-e,lp,Vlaicu-3tr,lp

2014-Conastanta: Romania-Belgia 29-10, CEN, Calificari Cupa Mondiala
Marcatori pentru Romania: Lucaci-e,Calafeteanu-e,Burcea-e,eseu de penalizare, Vlaicu-3tr,lp

2017-Bruxelles: Belgia-Romania 17-33, REC, Calificari Cupa Mondiala
Marcatori pentru Romania:Cobden-2e,Van Heerden-e,Gordas-e,Vlaicu-e,4tr

2018-Buzau: Romania-Belgia 62-12, REC, Calificari Cupa Mondiala
Marcatori pentru Romania: Eseu de penalizare-3, Umaga-e, Burcea-e, Moyake-2e, I.Dumitru-e,Badiu-e, Calafeteanu-2tr,lp, Fercu-tr, Vlaicu-tr

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

RugbyTV

Nu a fost furnizat un URL valid.

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile