Stejarii intalnesc Georgia cu un debutant in primul XV

Astăzi, la Tbilisi,  Stejarii vor incepe parcursul in editia 2020 a Rugby Europe Championship, cu o partida impotriva Georgiei, campioana en-titre a competitiei. În primul XV al echipei noastre regasindu-se si Dragos Ser care va debuta cu acest prilej in tricoul cu frunza de stejar, asa cum si pentru antrenorul Andy Robinson aceasta va fi prima partida test pe banca tehnica a Romaniei.

Pentru partida de pe Boris Paichadze Dinamo Arena , linia intai va fi compusa din Constantin Pristavita, Eugen Capatina si Alexandru Tarus. Cei trei se regasesc in acesta formula pentru a cincea oara, in echipa de start, impreuna adunand un total de 119 selectii. Din aceasta tripleta, cele mai multe partide impotriva Georgiei le-a disputat Eugen Capatana, astazi, talonerul nostru urmand sa bifeze a saptea intalnire cu Lelos.

In linia a doua, tehnicianul englez a optat pentru cuplul Johan Van Heerden-Ionut Muresan. Chiar daca este pentru prima data cand cei doi vor incepe ca titulari in aceasta formula, cei doi imbina experienta lui Johan Van Heerden, ajuns la a 41-a selectie, cu dorinta lui Ionut Muresan de a-si consolida locul intre titularii echipei nationale.

Si linia a treia va fi una inedita, cel mai experimantat fiind Dorin Lazar, alaturi de acesta urmand a se afla Dragos Ser, la debutul pentru Stejari, respectiv Cristi Chirica, de asemenea un jucator tanar, dar care a reusit sa se impuna la echipa de club unde in cateva randuri a fost desemnat in postura de capitan.

In privinta cuplului de mijlocasi, Florin Surugiu si Daniel Plai vor evolua in acest tandem, inca din primul minut, pentru a opta oara. Ajuns la cea de-a 82-a selectie, Florin Surugiu va fi pentru prima data capitan al Stejarilor, de asemenea mijlocasul la gramada urmand a infrunta pentru a zecea oara in cariera Georgia. Daniel Plai isi trece in cont a zecea selectie, el avand ca reusite pana in prezent un eseu, cinci transformari si sase lovituri de pedepasa.

Cel mai experimentat compartiment al Stejarilor este cel la nivelul centrilor, cu cei doi centurioni, Florin Vlaicu si Catalin Fercu, impreuna cei doi adunand 227 de selectii. Florin Vlaicu a disputat cele mai multe partide impotriva Georgiei, din intregul lot actual, 14 la numar si de asemenea avand si cele mai multe puncte marcate cu Lelos, 87. Catalin Fercu este autorul eseului prin care Stejarii au invins Georgia in 2017.

Aripi vor fi Ionut Dumitru si Marius Simionescu. Ionut Dumitru va ajunge la selectia cu numarul 41, avand 13 eseuri marcate in tricoul echipei nationale, iar Marius Simionescu la selectia a 11-a. Pentru postul de fundas a fost ales Ionel Melinte, care, in cele sase selectii, pana in prezent, a marcat patru eseuri, o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

01.02.2020, Rugby Europe Campionsip: Georgia-Romania
Tbilisi, Boris Paichadze Dinamo Arena

Romania: 1.Costantin Pristavita, 2.Eugen Capatina, 3.Alexandru Tarus, 4.Ionut Muresan, 5.Johan Van Heerden, 6.Dorin Lazar, 7.Dragos Ser, 8.Cristi Chirca, 9.Florin Surugiu, 10.Daniel Plai, 11.Ionut Dumitru, 12.Florin Vlaicu, 13.Catalin Fercu, 14.Marius Simionescu, 15.Ionel Melinte
Rezerve: 16.Ovidiu Cojocaru, 17.Iulian Hartig, 18.Adrian Motoc, 19.Adrian Ion, 20.Tudor Boldor, 21.Tudorel Bratu, 22.Robert Neagu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile