Caută
Close this search box.

Stejarii joaca pentru a patra victorie consecutiva in fata Canadei

Stejarii cauta a patra victorie consecutiva in fata Canadei.

Stejarii doresc sa continue seria invincibilitatii in fata Canadei, inceputa in 2005, odata cu debutul in prima echipa a lui Catalin Fercu.

In palmaresul direct al intalnirilor dintre Romania si Canada sunt consemnate cinci dispute, doua succese fiind contabilizate in dreptul nord-americanilor si trei in contul Stejarilor.

Prima data cand cele doua natiuni s-au aflat fata in fata a fost la Cupa Mondiala din 1991, atunci cand au facut parte din Grupa a 4-a alaturi de Franta si Fiji.Cum Romania pierduse prima partida in fata “cocosilor galici”, iar Canada castigase disputa cu Fiji, duelul romano-canadian care a avut loc la Toulouse fost decisiv in stabilirea echipei calificate pentru faza sferturilor de finala.

Prima repriza s-a disputat sub semnul echilibrului, tatonarea durand pe parcursul celor 40 de minute in care ambele echipe au punctat din cate o lovitura de pedeapsa, Nichitean pentru Stejari, Wyatt in contul purtatorilor frunzei de artar.

In repriza secunda, canadienii au preluat initiativa si s-au desprins la 16-3 pe tabela de marcaj, dupa doua eseuri semnate de Ennis si MacKinnon, o transformare si o lovitura de pedeapsa reusite de Wyatt.

Stejarii nu au avut puterea sa revina, desi au marcat doua incercari prin Lungu dupa o frumoasa actiune pe treisferturi, respectiv Sasu, canadienii asigurandu-si victoria dupa dropgolul marcat de la peste 30 de metri de Rees.

Canada s-a impus atunci cu rezultatul de 19-11, Stejarii evoluand in componenta: 1.Gheorghe Leonte, 2.Gheorghe Ion, 3.Constantin Stan(Gabriel Vlad)-4. Sandu Ciorascu, 5. Constantin Cojocariu- 6. Gheorghe Dinu, 7. Ioan Doja, 8. Haralambie Dumitras(c)(TiberiuBranza)- 9.Daniel Neaga,10.Neculai Nichitean-11.Nicolae Racean,12.Nicolae Fulina,13.Adrian Lungu(George Sava),14.Catalin Sasu-15.Marian Dumitru

Urmatoarea confruntare cu echipa Canadei a avut loc tot la Cupa Mondiala, patru ani mai tarziu, o disputa programata in cadrul Grupei A din care mai faceau parte Africa de Sud si Australia.

Cum nici Romania si nici Canada nu puteau emite pretentii la calificarea in sferturile de finala in fata a doua natiuni din elita rugby-ului mondial, disputa directa a fost una a orgoliilor avand ca miza evitarea ultimului loc in grupa.

Partida s-a disputat la Porth Elizabeth, iar Canada a castigat de o maniera categorica reusind sa ne invinga cu rezultatul de 34-3, dupa trei eseuri marcate, si cu uvertura Rees contabilizand 19 puncte din doua transformari, patru penalitati si un dropgol.

Punctele de onoare ale Stejarilor le-a marcat Nichitean din lovitura de pedepsa, echipa noastra fiind alcatuita din: 1.Gheorghe Leonte,2.Ionel Negreci, 3.Gabriel Vlad -4.Sandu Ciorascu(c), 5.Constantin Cojocariu- 6.Traian Oroian, 7.Alexandru Gealapu,8.Ovidiu Slusariuc-9.Daniel Neaga(VasileFlutur),10.Neculai Nichitean (IlieIvanciuc)- 11.Ionel Rotaru,12.Romeo Gontineac,13.Nicolae Racean, 14.Lucian Colceriu-15.Gheorghe Solomie.

Primul succes al Stejarilor in fata Canadei s-a consemnat pe 19 noiembrie 2005, atunci cand dupa o partida dramatica am reusit sa intoarcem rezultatul pentru a castiga cu 22-20, disputata fiind gazduita in Complexul Ghencea.

Canadienii ne-au luat tare si dupa numai opt minte se aflau in avantaj, un eseu a lui Henderson si o penalitate concretizata in puncte de Pyke ducand scorul la 8-0, in favoarea nord-americanilor.

Stejarii au revenit dominand pe inaintare, actiunile noastre avand finalitate dupa un eseu semnat de Fercu, chiar la debutul in echipa nationala, dar canadienii nu au cedat si M.Williams a culcat inca o data balonul in terenul nostru de tinta, incercarea fiind transformata de Pyke. Scorul pauzei avea sa fie 17-8 in favoarea Canadei, dupa ce Dimofte a reusit sa inscrie dintr-o lovitura de pedeapsa.

Repriza secunda a inceput la fel de neprielnic pentru Romania, canadienii marind ecartul la 20-8 dupa o noua penalitate a lui Pyke, acestea aveau sa fie insa si ultimele puncte trecute in contul vizitatorilor.

Stejarii au preluat controlul jocului, inaintarea a fost la inaltime, atacurile baietilor nostri ducand la un eseu de penalizare si un altul marcat de Manta, ambele reusite fiind transformate de Dan Vlad. Astfel am intors rezultatul de pe tabela de marcaj, de la 8-20 la 22-20, in favoarea noastra.

Aceasta partida a insemnat debutul pentru Stejari a lui Catalin Fercu si atunci, ca si acum pe postul de fundas. Acesta este de altfel singurul jucator prezent pe teren care se mai afla in lotul echipei nationale  participanta la Cupa Mondiala din 2015.

Echipa acestui succes a aratat astfel: 1.Petru Balan(CezarPopescu),2.Marius Tincu,3.Petrisor Toderasc(Marcel Socaciu)-4.Cristian Petre,5.Sorin Socol(c)(ValentinUrsache)-6.Florin Corodeanu(CosminRatiu),7.Alex Manta,8.Ovidiu Tonita-9.Lucian Sirbu,10.Ionut Dimofte-11.Ion Teodorescu(Dan Vlad),12.Romeo Gontineac,13.Valentin Maftei(Dan Dumbrava),14.Gabriel Brezoianu-15.Catalin Fercu

Romania si Canada s-au reintalnit in 2013, atunci cand o lovitura de pedeapsa concretizata de Florin Vlaicu in ultimul minut a decis soarta partidei, practic Florin Vlaicu cu cele sapte tentative de tinta reusite aducand Stejarilor victoria cu 21-20.

A fost o partida nebuna echipa noastra avand avantaj la pauza, 12-7, pentru ca apoi Canada sa intoarca rezultatul la 17-12 si mai tarziu la 20-18, Stejarii dovedind un moral excelent in fata unui adversar puternic si echilibrat in privinta raportului dintre cele doua compartimente, inaintarea, respectiv liniile dinapoi.

Victoria a fost obtinuta de urmatorii jucatori:1.Mihaita Lazar, 2.Otar Turashvili, 3.Ion Paulica, 4.Alin Coste, 5.Marius Sirbe, 6.Viorel Lucaci, 7.Mihai Macovei – capitan, 8.Stelian Burcea,9. Florin Surugiu, 10. Valentin Calafeteanu, 11. Florin Ionita, 12. Florin Vlaicu, 13. Csaba Gal, 14. Ionut Dumitru, 15. Catalin Fercu, rezerve: 16. Andrei Radoi, 17. Constantin Pristavita, 18. Horatiu Pungea, 19. Valentin Popirlan, 20. Dorin Lazar, 21. Robert Dascalu, 22. Cristian Dinis-Vartic, 23. Gabriel Conache.

 Ultima confruntre dintre frunza de stejar si cea de artar a avut loc anul trecut, din nou Florin Vlaicu fiind eroul echipei noastre nationale cu sase lovituri de pedeapsa concretizate fata de cele doua, respectiv una izbutite de Prtichard si McRorie.

 Romania s-a impus cu 18-9, dupa un joc pe care l-am dominat in cea mai mare parte, atat teritorial cat si din punct de vedere al posesiei balonului, eforul inaintarii fiind completat eficient de Vlaicu. Acest succes ne-a adus avantajul in palmaresul direct contra Canadei.

 Stejarii au evoluat in formula:1. Mihaita Lazar(17. Andrei Ursache), 2.Otar Turashvili(16. Andrei Radoi), 3.Horatiu Pungea(Lyon)(18. Paulica Ion), 4.Alin Coste(19. Marius Antonescu), 5.Valentin Popirlan(RCM Timisoara), 6. Mihai Macovei (C)(20. VladNistor), 7.Valentin Ursache, 8. Stelian Burcea, 9. Valentin Calafeteanu(21. Florin Surugiu), 10.Florin Vlaicu, 11.Ionut Botezatu, 12. Robert Dascalu,13. Csaba Gal(22. Florin Ionita), 14.Dorin Manole, 15. Catalin Fercu.

Partida Romania-Canada din cadrul Grupei D a Cupei Mondiale va avea loc marti, 6 octombrie cu incepere de la ora 18:45, pe Leicester City Stadium si va fi cea de-a treia confrunatre directa dintre cele doua natiuni in cadrul competitiei etalon a lumii rugbyului.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

slot gacor