Stejarii pierd al doilea meci cu Uruguay, de la Montevideo

Naționala de rugby a României a pierdut al doilea meci test cu Uruguay, fiind învinsă la Montevideo cu 26-20 (19-17). Los Teros cuceresc astfel și Copa Santander,  trofeu pus în joc între cele două națiuni.

Stejarii au început în forță meciul de pe Estadio Charrua, încă din primele secunde instalându-se în 22-ul advers. Primele puncte ale României vin în minutul 3, când arbitrul acordă un eseu de penalizare după ce închizătorul Los Teros, Manuel Ardao dă un placaj fără balon, el primind și cartonașul galben, 7-0.

Gazdele nu renunță și reușesc să reducă ecartul în minutul 12, după o acțiune frumoasă a molului care a rulat în terenul de 22 al Stejarilor, balonul ajungând la Nicolas Freitas care îl deschide foarte bine pe Felipe Etcheverry, iar acesta culcă balonul în terenul de țintă. Felipe Berchesi nu transformă, astfel că România rămâne la conducere, 7-5. Treptat, aceștia reușesc să mute jocul în terenul nostru, iar după mai multe puncte de fixare, Eric Dosantos pătrunde și reușește al doilea eseu, aducând-și echipa în avantaj. Berchesi transformă, pentru 12-7.

Patru minute mai târziu, Marius Simionescu aduce egalarea după un eseu frumos pe care îl marchează în urma unei faze pornite de la Gabriel Rupanu care i-a pasat lui Vlăduț Popa, acesta văzându-l foarte bine pe căpitanul Stejarilor, 12-12. Rupanu transformă, readucând încă o dată echipa în avantaj, 14-12. Un avantaj care avea să dureze destul de puțin pentru că Agustin Ormaechea reușește o nouă încercare, transformată de Berchesi, care duce scorul la 19-14.

România nu renunță la luptă, pune presiune și cu trei minute înainte de final se apropie de eseu, după o grămadă la 5 metri de terenul de țintă advers, Rupanu scoate repede, însă Los Teros se apără foarte bine. Stejarii construiesc atac după atac și reușesc să reducă ecartul, prin lovitura de pedeapsă reușită de Rupanu, 19-17.

În primele 10 minute ale reprizei secunde cele două echipe au încercat fiecare să găsească breșe în apărarea adversă însă fără succes. În minutul 51, după o tușă în 22-ul României, balonul ajunge la căpitanul Andres Vilaseca, care marchează o nouă încercare, transformată de Berchesi, ecartul crescând la 9 puncte, 26-17. Stejarii reușesc să mai pună trei puncte pe tabelă după ce debutantul Mihai Mureșan transformă o penalitate, 26-20.

Los Teros au șansa să refacă diferența, însă Berchesi ratează o lovitură de pedeapsă, dintr-o poziție favorabilă. Deși a încheiat meciul în atac, România nu a reușit să mai pună pe tabelă, scorul final fiind de 26-20.

Acesta a fost ultimul meci al României din seria meciurilor test World Rugby din luna iulie.

FOTO: URU _Official

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile