Stejarii si Florile de Cires

Federatia Japoneza de Rugby.

Florile de cires sunt simbolul echipei nationale de rugby a Japoniei. Din acest motiv, niponii au fost supranumiti “Cherry Blossoms”, pentru a deveni ulterior “Brave Blossoms”.

Emblema reprezentand cele trei flori de cires nu a fost aleasa intamplator, acesta fiind una dintre simbolurile Japoniei.

Cuvantul hanami inseamna a privi florile, dar nu niste flori oarecare ci florile de cires, ale caror aparitie, japonezii o sarbatoresc in fiecare primavara.

Milioane de oameni asista cu admiratie la spectacolul unei frumuseti efemere. In viziunea lor, florile de cires simbolizeaza curajul dar si faptul ca omul este tracator pe acest pamant.

Contemplarea florilor de cires, dar mai ales modul in care acesta cad smulse de adierile vantului creaza in randul multora o depresie puternica prin costientizarea ca asemenea lor, si omul s-a nascut pentru a muri.

Desigur, in ceea ce priveste echipa nationala de rugby a Japoniei, simbolul se leaga in primul rand de curaj, curajul simbolizat de inforirea ciresilor cand inca iarna nu si-a spus ultimul cuvant. Asa cum aceste minunate flori infrunta iarna vestind venirea primaverii, Fumiaki Tanaka si ai sai intra pe teren partida de partida sperand sa urce cat mai sus in topul rugby-ului mondial.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile