Stejarii si silvicultorii Romsilva au plantat impreuna stejari la Branesti

Federatia Romana de Rugby are un nou partener oficial, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. Parteneriatul, incheiat pe o perioada de cinci ani, a debutat printr-o prima actiune de impadurire, componentii nationalei de rugby a Romaniei si silvicultorii au plantat stejari in Padurea Pustnicu, administrata de Romsilva prin Ocolul Silvic Branesti, judetul Ilfov.

La eveniment au participat jucatorii Stelian Burcea, Viorel Lucaci, Jack Cobden, Sabin Stratila, Tudorel Bratu si Valentin Calafeteanu, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache si directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Dragos Ciprian Pahontu, silvicultori si elevi ai Colegiului Silvic ”Theodor Pietraru” din Branesti.

Stejarii, silvicultorii si elevii voluntari au plantat puieti de stejar, stejarul fiind simbolul rezistentei si durabilitatii, dar si simbolul nationalei de rugby, acesta fiind unul dintre elementele stilizate in sigla Federatiei Romane de Rugby.

In urmatorii cinci ani, Romsilva ii va sustine activ pe Stejari pentru a obtine performante sportive cat mai bune, iar rugbystii echipei nationale se vor implica, prin exemplul personal, în actiuni de responsabilizare a publicului, pentru dezvoltarea si protejarea padurilor din Romania.

„Ne bucuram ca ne putem alatura Federatiei Romane de Rugby, este o mare bucurie pentru noi sa demaram acest parteneriat. Stejarul, care este si simbolul rugbyului romanesc inseamna trainicie, ceea ce dorim sa caracterizeze si legatura aceasta intre noi. Avem planuri mari pentru Stejari si ne bucuram ca incepem cu o actiune de impadurire care inseamna astfel o privire in viitor, o garantie a continuitatii Stejarilor”, a declarat Dragos Ciprian Pahontu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

„Este o onoare pentru noi sa fim astazi aici. Stejarilor le-a pasat mereu de tara pe care o reprezinta, pentru care joaca, la al carei imn vibreaza. Comorile Romaniei sunt, ca si Stejarii nostri, o sursa de bucurie colectiva pentru un intreg popor. Natura, padurile, energia vitala care se transmite din generatie in generatie sunt ascunse in inimile fiecarui jucator, sunt practic ceea ce il determina sa se ridice, sa incerce, sa nu se teama, sa se autodepaseasca. Parteneriatul Federatiei Romane de Rugby cu Romsilva este consfintirea unei comuniuni, motivatia pentru a creste constant intr-o Romanie pe care avem misiunea de a o pretui si promova cu tot ceea ce are ea mai frumos si mai pur. Va multumim ca ne sunteti alaturi, speram ca impreuna sa facem cunoscuta aceasta tara minunata si oamenii sai!”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

„Ma bucur ca am putut da o mana de ajutor la aceasta actiune de impadurire. Nu a fost ceva nou pentru mine pentru ca in fiecare primavara faceam acest lucru acasa. Trebuie sa constientizam ca avem nevoie de resursele verzi, sa respectam mediul inconjurator si sa incercam sa facem mai mult pentru a proteja padurea si a o ajuta”, a declarat Viorel Lucaci.

„A fost o actiune interesanta, ne-am simtit bine ca Stejari sa plantam noi stejari. Nu a fost un efort foarte mare, ne-am bucurat sa fim aici, sa contribuim. Cred ca ar trebui sa ne implicam mai des si mai multi in astfel de actiuni care sunt extrem de benefice pentru societatea noastra „, a declarat Stelian Burcea.

Regia Naționala a Padurilor – Romsilva si Federatia Romana de Rugby impartasesc valori comune, precum responsabilitatea, dezvoltarea durabila, continuitatea si munca in echipa.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile