Stejarii sunt pregatiti pentru Cupa Mondiala

Stejarii sunt pregatiti pentru Cupa Mondiala.

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru participarea la Cupa Mondiala din Anglia, competitie ce va debuta pe 18 septembrie. Dupa meciul cu Tonga de sambata, Stejarii au primit liber in aceasta saptamana, ei urmand a se reuni marti, 15 septembrie la Bucuresti, ca o zi mai tarziu sa plece spre Anglia.

Romania a participat la toate cele sapte editii ale Cupei Mondiale de pana acum, cea din Anglia fiinde cea cu numarul 8. Stejarii s-au calificat direct la Cupa Mondiala, dupa ce au terminat pe locul secund Rugby Europe Championship, cu un total de 10 partide disputate, din care opt au fost victorii, un rezultat de egalitate si o infrangere.

La Cupa Mondiala, Romania a disputat 24 de meciuri, a castigat cinci, a pierdut 19 si nu a inregistrat niciun rezultat de egalitate. Din cele cinci victorii obtinute de Romania, patru s-au inregistrat in fata unor selectionate non-europene: 21-20 cu Zimbabwe (1987), 17-15 cu Fiji (1991), 27-25 cu SUA (1999) si 37-7 cu Namibia (2003). Singurul succes al ei intr-o disputa cu echipele  din Europa datează din 2003, cand, pe stadionul din Toulouse, s-a impus in fata Portugaliei, cu 14-10.

La Rugby World Cup 2015 (18 septembrie – 31 octombrie), echipa Romaniei va evolua in grupa D urmand a intalni Franta (23 septembrie, Londra), Irlanda (27 septembrie, Londra), Canada (6 octombrie, Leicester) si Italia (11 octombrie, Exeter).

Cele mai multe editii de Cupa Mondiala: Ovidiu Tonita – 4, cea din Anglia urmand sa fie cea cu numarul 5
Cele mai multe meciuri disputate la Cupa Mondiala: Romeo Gontineac – 14
Cele mai multe selectii in echipa Romaniei: Cristian Petre – 92
Jucatorul roman care a marcat cele mai multe puncte la Cupa Mondiala: Petre Mitu – 25
Jucatorul cu cele mai multe puncte marcate pentru Romania: Florin Vlaicu – 619
Marcatorul celor mai multe eseuri la Cupa Mondiala: Marius Tincu – 3
Jucatorii cu cele mai multe eseuri marcate: Gabriel Brezoianu si Catalin Fercu – 28

Echipa Romaniei la Cupa Mondiala din Anglia:

Andrei Ursache, Otar Turashvili, Alexandru Tarus, Mihaita Lazar, Daniel Carpo, Andrei Radoi, Eugen Capatana, Sabin Stratila, Adrian Apostol, Stelian Burcea,  Paula Kinikinilau, Horatiu Pungea, Valentin Ursache, Valentin Poparlan, Marius Antonescu, Florin Vlaicu, Paulica Ion, Johannes Van Heerden, Ovidiu Tonita, Viorel Lucaci, Madalin Lemnaru  Michael Wiringi, Florin Ionita, Danut Dumbrava, Tudorel Bratu, Valentin Calafeteanu, Mihai Macovei (cpt), Csaba Gal, Florin Surugiu, Catalin Fercu, Ionut Botezatu

Staff Romania: Lynn Howells – Antrenor principal, Neil Kelly – Antrenoraparare, Tincu Marius – Antrenor gramada, EugenApjok – Antrenor de treisferturi

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile