Stejarii U18 au pierdut în fața Spaniei în primul meci la Campionatul European

România U18 a debutat astăzi la Campionatul European de la Kaliningrad fiind învinsă de Spania cu 45-8 (26-3). Stejăreii vor juca astfel pentru locurile 5-8, urmând să întâlnească învinsa dintre Portugalia și Țările de Jos.

Partida de pe Lokomotiv Stadium din Kaliningrad a început cu Spania punând presiune pe apărarea României, forțând eseul încă din primele minute de joc. În minutul 4, Jaime Beltran scapă de mai multe placaje și strâpunge apărarea României, culcând balonul în terenul de țintă, iar Guillermo Boland aduce și cele două puncte suplimentare, 7-0 pentru Spania.

Stejăreii încearcă să revină însă nu se pot apropia de 22-ul iberic, mai mult cei care punctează printr-un nou eseu sunt adversarii, prin Mario Coronado, transformat de Boland, 14-0. Ibericii continuă dominarea teritorială și mai reușesc încă două eseuri, astfel ca scorul ajunge la 26-0, în minutul 20.

Elevii lui Marius Tincu nu renunță la luptă și se apropie de 22-ul advers, pun presiune și efortul lor este răsplătit prin primele puncte puse pe tabelă de Toni Maftei, dintr-o lovitură de pedeapsă, 26-3, scorul pauzei.

Repriza secundă începe din nou cu dominarea teritorială a ibericilor care în două minute reușesc încă două eseuri prin mijlocașul la deschidere, Guillermo Boland, 38-3. Urmează minute bune în care jocul se mută în terenul spaniol, românii punând presiune și forțând prima încercare. În minutul 47, după o tușă obținută la câțiva metri de terenul de țintă iberic, molul Stejăreilor, foarte bine format, câștigat metru cu metru de teren, Robert Cătescu culcând balonul pentru prima încercare: 38-8.

Următorul sfert de oră a fost echilibrat, fiecare echipă încercând să găsească breșe în apărarea adversarului. Cei care reușesc să mai pună puncte pe tabelă sunt spaniolii, încă un eseu reușit de Noah Canepa și transformat de același Boland, 45-8, scorul final.

În meciul pentru locurile 5-8, România va întâlni învinsa din meciul Portugalia – Țările de Jos.

FOTO: Russia Rugby

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile