Stejarii vin la CODRU pentru a sustine plantarea a 6.000 de stejari

Organizatorii festivalului CODRU, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Pădurea Bistra, și Federația Română de Rugby au semnat un parteneriat care are ca scop promovarea intereselor comune privind protejarea mediului înconjurător, încurajarea unui stil de viață sănătos și încurajarea sportului. Reprezentati ai echipei naționale de rugby și jucători ai echipei Timișoara Saracens vor participa la sfârșitul acestei săptămâni la festivalul CODRU și vor da o mână de ajutor pentru îndeplinirea scopului festivalului: plantarea a 6000 de stejari.

Prima ediție a festivalului CODRU debutează vineri, 23 august, și se încheie duminică 25 august, locul de desfășurare aflându-se la doar 7 kilometri de Timișoara, în pădurea Bistra. În prima zi, intrarea este liberă, însă cei care vor participa sunt îndemnați să adopte doi sau patru copaci, în schimbul unei donații de 50 sau 100 de lei. Copacii adoptați urmează să fie plantați în pădure în toamnă, atunci când este recomandată plantarea, iar aceștia vor purta nume alese de ”părinții adoptivi”.

„Una dintre valorile pe care rugby-ul o promovează este solidaritatea și întotdeauna am încercat să ajutăm și să sprijinim cât mai mult comunitatea din care facem parte, să fim exemple pozitive pentru cei de lângă noi. Ne bucura și ne onorează invitația Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pădurea Bistra, cea care organizează Festivalul Codru, de a fi împreuna la această acțiune de plantare de stejari, pentru că nici nu se putea o alăturare mai bună: Stejari care plantează Stejari. Nu poți fi jucător de echipă națională fără să îți iubești cu toate puterile țara. Dincolo de mândria de a reprezenta România, Stejarii au o datorie sacră de a o cinsti și a-i duce mai departe povestea. Acțiunilor de acest fel le vom răspunde mereu „prezent”, pentru că ele oferă ceva înapoi țării care ne-a dat totul. Ne bucurăm să putem ajuta la împădurire, aducând astfel în atenția iubitorilor de sport și natura importanța implicării fiecăruia dintre noi”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

Festivalul își propune să atragă atenția asupra valorii reprezentate de Pădurea Bistra în viețile locuitorilor din jurul ei și a protejării patrimoniului natural al zonei. De asemenea, întrucât se împlinesc 50 de ani de la Woodstock Festival, prima ediție a Festivalului Codru dorește să aducă o experiență de neuitat celor care vor participa la eveniment, prin încercarea de a schimba lumea prin pace, dragoste si arta. Astfel, Codru vine cu 9 zone de festival, 3 scene, 90 de ore de muzică live si 48 de artiști.

FOTO: Dragos Pascaneanu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile