Stejarii vor întâlni Uruguay, Țările de Jos și Tonga în meciurile din luna noiembrie, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf

                Naționala de rugby a României va susține în luna noiembrie două meciuri test cu Uruguay și Tonga, acestea venind să completeze programul competițional al Stejarilor.  România mai are de disputat un meci restanță din actuala ediție a Rugby Europe Championship, cu Țările de Jos, partidă care va avea loc pe 13 noiembrie.

                   World Rugby a anunțat oficial meciurile test care vor avea loc luna viitoare, astfel pe 6 noiembrie, România va întâlni Uruguay, iar pe 20 noiembrie, Tonga.

                  Partidele se vor disputa pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, începând cu ora 17.30, LIVE pe TVR 1.

“Mă bucur foarte tare că România are din nou trei meciuri în luna noiembrie, chiar dacă unul este restanța din Rugby Europe Championship. Este important să avem aceste partide la nivel internațional, să ne regăsim cadența și să oferim jucătorilor din tânăra generație pe care o avem la echipa națională oportunitatea de a evolua împotriva unor echipe puternice. Avem nevoie să confirmăm trendul ascendent arătat la meciul cu Argentina din vară. Pentru mine, cel mai important meci este cel cu Țările de Jos, pentru că el contează pentru calificarea la Cupa Mondială . Stejarii vor avea parte de două săptămâni de cantonament și sper să fie în cea mai bună formă la ora meciului”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

 

 

          România (locul 18 în ierarhia mondială) și Uruguay (locul 17) s-au întâlnit de nouă ori, 7 victorii revenind Stejarilor, una sud-americanilor, înregistrându-se și un rezultat de egalitate. Ultima întâlnire dintre cele două, tot în cadrul meciurilor test din luna noiembrie, pe Stadionul Ghencea în 2018, a fost câștigată în premieră de sud-americani, 27-20.

              În ce privește Tonga, locul 15 mondial, va fi a patra întâlnire dintre cele două națiuni, două victorii revenind selecționatei Ikale Tahi și una Stejarilor, obținută în 2013, 19-18, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf. Ultima partidă, tot un meci test World Rugby, la București a avut loc în 2017, câștigat de tongalezi cu 25-20.

 

Meciurile Stejarilor din luna noiembrie:
6 noiembrie, ora 17:30: România – Uruguay – Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf (meci test World Rugby)
13 noiembrie, ora 17:30: România – Țările de Jos – Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf (meci ediția 2021 Rugby Europe Championship)
20 noiembrie, ora 17:30: România – Tonga – Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf (meci test World Rugby)

 

Biletele se vor pune în vânzare după data de 16 octombrie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile