Stejarul Viorel Lucaci: „Meciul cu Portugalia a fost un reper pentru a vedea unde ne aflam cu pregatirea sistemului de joc”

Nationala de rugby a Romaniei revine astazi din Portugalia pentru a-si continua pregatirea in tara, la Izvorani, in vederea debutului in Rugby Europe Championship. Stejarii s-au impus fara emotii in meciul de pregatire disputat la Lisabona cu Portugalia, scor 54-0, marcand nu mai putin de  8 eseuri, autori Marius Iftimiciuc, Valentin Calafeteanu, Ionel Melinte, Florin Surugiu, Daniel Plai, Damian Stratila, Alexandru Gordas si Vasile Balan , sapte fiind transformate, doua de Valentin Calafeteanu si cinci de Florin Vlaicu. Stejarul Viorel Lucaci a facut o analiza a acestei partide si a vorbit despre primul meci din REC 2019, cu Georgia, ce va avea loc pe 9 februarie, pe Cluj Arena.

Cum a fost acest stagiu de pregatire in Portugalia?
Foarte folositor. Am reusit sa ne pregatim mult pe teren, vremea a fost foarte buna, am lucrat foarte mult pe sistemul de joc, aparare, atac, gramezi, tuse, a fost un stagiu foarte util pentru noi toti.

Cum a fost meciul cu Portugalia?
Este greu sa vorbesti de el ca despre un meci, a fost un test util in ideea ca am avut un adversar. Am incercat sa punem la punct multe lucruri din sistemul de joc, insa saptamana viitoare, cu Georgia, va fi adevaratul test pentru noi. Aceasta partida cu Portugalia nu se poate compara cu ce va urma. Repet, a fost util pentru ca am jucat, a fost acea presiune de meci, antrenorii au incercat diferite formule de echipa, diverse combinatii la posturile cheie. In plus, a fost un reper pentru a vedea cu exactitate unde ne aflam in acest moment cu pregatirea sistemului de joc.

Ati reusit sa puneti in teren ceea ce Marius Tincu v-a comunicat ca plan de joc?
Eu zic ca da, in mare parte, dar adversarii nu fost atat de puternici incat sa ne puna in dificultate si sa putem aplica multe din ceea ce Marius ne-a zis.

Totusi, v-ati resimtit dupa meci…
E normal sa fie un pic greu din punct de vedere fizic, e primul meci pentru noi din acest an. Cei mai multi dintre jucatorii din campionat, in afara celor din Timisoara, nu au mai jucat din noiembrie si meciul e intotdeauna diferit de antrenament.  Cel mai important e ca ne-am dat seama unde mai avem de lucrat in ceea ce priveste apararea, atacul, insa repet, adversarii nostri nu au reusit sa ne puna mari probleme.

Urmeaza saptamana de pregatire inaintea meciului cu Georgia? Cum sunteti?
Urmeaza un meci capital cu Georgia, un meci foarte important pentru noi, trebuie sa fim 110%, mai avem timp pana atunci sa lucram la unele lucruri. Este bine ca vin si jucatorii de afara si vom avea timp pana sambata viitoare sa ne pregatim mai bine.

In meciul cu Portugalia, gramada Romaniei a fost puternica. Cum va arata ea si cu jucatorii din afara?
Colegii care ni se alatura sunt jucatori cu experienta, puternici si vom ridica si mai mult puterea gramezii, iar asta ne va face sa aratam foarte bine cu Georgia. Suntem constienti ca va fi un meci foarte greu, insa vom lupta pana la final, nu avem nimic de pierdut.

FOTO: Luis Cabelo

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile