Stelian Burcea, capitanul Romaniei: “Obiectivul este sa castigam finala cu Argentina XV, avem motivatia si determinarea sa facem acest lucru”

Stelian Burcea, capitanul Romaniei: “Obiectivul este sa castigam finala cu Argentina XV, avem motivatia si determinarea sa facem acest lucru”.

Romania a castigat cel de-al doilea meci la World Rugby Nations dupa ce a invins Uruguay, cu 40-0. Stejarii isi vor apara sambata, 18 iunie, de la ora 20:00, trofeul cucerit la editia trecuta, infruntand Argentina XV, pumele avand si ele doua victorii in grupa. Capitanul Romaniei, Stelian Burcea a vorbit despre evolutia de pana acum a Romaniei.

Felicitari pentru victorie. Cum a fost meciul?
A fost greu sa ne pregatim doua zile pentru meci, sa ne gandim dimineata cand ne trezim ca vom juca din nou partida, in plus a fost si incertitudinea ca nimeni nu stia daca se va juca. Cu doar cateva minute inainte de inceput ploua, nu stiam daca se va opri , dar am reusit sa intram in meci, am dat dovada de caracter in aceasta a doua repriza, in a doua zi a aceleiasi intalniri.

Ati facut o aparare buna, cel putin in repriza a doua adversarii au intrat de putine ori in 22-ul Romaniei…
Un lucru important pe care ni l-am propus a fost acela de a face o aparare cat mai buna, de a nu rata placaje, de a ne ajuta unul pe cealalt in joc. Ma bucur ca am reusit sa inchidem toate culoarele si nu le-am dat nicio sansa, nu au reusit sa marcheze niciun punct, asta a fost ceea ce ne-am dorit.

A fost multa nervozitate in teren. Ce s-a intamplat?
Aceste altercatii fac parte din jocul de rugby, nu a fost nimic intentionat, pur si simplu s-au acumulat nervi, probabil la adversarii nostri era si frustratea ca nu au reusit sa marcheze puncte, dar a trecut. Ma bucur ca baietii nu au intrat in jocul lor.

Urmeaza ultimul meci, cel care se va juca cu trofeul pe masa, cu Argentina XV. Cum veti aborda acea partida?
Noi am luat totul pas cu pas si am ajuns sa jucam finala. Acesta este obiectivul, sa ne pastram titlul, desi suntem constienti ca este dificil pentru ca avem cativa jucatori tineri in echipa, care insa s-au integrat deja foarte bine. Vom trata si vom pregati acest meci  asa cum se cuvine. Trebuie sa castigam finala, avem destul experienta sa facem asta, multi dintre noi avem experienta unei finale.

Ati pierdut deja o zi in pregatirea meciului pentru ca ati jucat si astazi cand era zi de recuperare…
Suntem obisnuiti cu meciuri la acest nivel, conteaza o zi in pregatirea meciului urmator, insa cred ca motivatia si dorinta noastra de a castiga vor cantari decisiv.

Unde crezi ca se va decide meciul cu Argentina?
E greu de spus, insa ma bucur ca acum avem un plan B, ca putem alterna jocul, ca avem o linie de treisferturi foarte buna si cred ca tocmai aceasta diversitate in joc poate fi un castig pentru noi. E important sa ne aparam bine si sa jucam, ca pana acum in aceste meciuri, un rugby placut ochiului, si de ce nu, un rugby spectaculos.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile