Stiinta Petrosani a intrerupt seria invincibilitatii liderului Poli Agro Iasi

La Petrosani gazdele CS Stiinta au primit replica liderul neinvins Poli Agro Iasi, o echipa pe care nu mai reusisera sa o invinga din editia 2011 a Diviziei Nationale Seniori, studentii din Valea Jiului venind dupa doua infrangeri la Galati si Navodari.

A fost o partida in care cele doua echipe si-au impartit perioada de dominare, astfel ca iesenii au controlat prima repriza, cand au luat un avantaj de noua puncte, elevii lui Alexandru Lupu revenind in partea secunda pentru a obtine o victorie dramatica.

Pana la jumatatea primei reprize tabela de marcaj s-a mentinut neschimbata, pentru ca in minutul 23 Chiriac sa deschida scorul cu un eseu in contul studentilor din Copou, pe fondul unui joc in care vizitatorii au dominat atat in margini, cat si pe inaintare.

Replica petrosenenilor a venit sase minute mai tarziu, Barbu reusind sa concretizeze o lovitura de pedeapsa, pentru ca apoi, la ultima faza de joc inainte de intrarea la pauza, un eseu a lui Paslaru, transformat de Pahonea, sa duca scorul la 12-3 in favoarea Politehnicii Iasi.

Repriza secunda a stat sub semnul echilibrului pana la jumatatea acesteia, Stiinta Petrosani nereusind sa inscrie puncte in ciuda faptului ca a avut o perioada de zece minute in care dupa cartonasul galben vazut de Bisoc a evoluat in superioritate numerica.

Defensiva iesenilor a cedat insa in minutul 62, atunci cand florile de colt au marcat un eseu prin Barbu, patru minute mai tarziu cal mai eficient marcator de puncte din DNS, Melniciuc, reducand ecartul la un singur punct dupa o lovitura de pedeapsa concretizata.

Finalul a fost dramatic, pentru ca Poli Agro Iasi a ramas din nou in 14 jucatori, Paslaru fiind jucatorul sanctionat cu cartonas galben, iar Stiinta Petrosani a marcat prin acelasi Melniciuc un dropgol al victoriei, cand mai erau de disputat doua minute din timpul regulamentar de joc.

Iesenii au terminat partida cu 13 jucatori pe teren, Pahonea vazand si el cartonasul galben, iar Stiinta Petrosani s-a impus cu rezultatul de 14-12, elevii lui Ioan Iftode plecand totusi din Valea Jiului cu punctul bonus defensiv.

In urmatoarea etapa, care se va disputa pe doi august, Poli Agro Iasi va primi vizita celor de la RC Barlad intr-un adevarat derby al ocupantelor primelor doua pozitii in clasament, Stiinta Petrosani avand zi libera din cauza numarul impar de participante in Divizia Nationala Seniori.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile