Taranaki au aparat cu succes trofeul Ranfurly Shield

ITM Cup.

Ranfurly Shield este un trofeu pentru care lupta toate selectionatele provinciale si a fost a fost donat de catre Lordul Ranfurly in anul 1901. La inceput a fost un duel intre Auckland si Wellington pentru ca mai apoi si celelalte selectionate provinciale sa poata lupta pentru acest trofeu. De la crearea NPC, astazi ITM Cup pentru detinatoarea trofeului toate partidele jucate pe teren propriu sunt considerarte a fi jocuri in care acestia isi apara trofeul. Exceptie fac partidele din deplasare si cele din play-off. Detinatorii actuali ai Ranfurly Shield, Taranaki au reusit cu greu sa-si apere trofeul dupa o disputa de mare spectacol contra celor de la Tasman. In cele din urma Taranaki au castigat cu 49-40, ambele echipe reusind cate cinci incercari.

Bay of Plenty au castigat lejer in uvertura etapei in fata celor de la Otago, cu rezultatul de 31-19.T.Moran a reusit doua eseuri iar L.Braid unul pentru gazde in timp ce pentru Otago incercarea de onoare a fost semnata de Ensor.

Hawke’s Bay s-au impus greu in fata echipei lui T.Umaga, Counties Manukau, fiind la a treia partida in opt zile. Waenga a fost omul meciului, cel care a reusit 27 de puncte (1 eseu,2 transformari si 6 penalitati) pentru Hawke’s Bay care au intors rezultatul de la 6-20, pentru a se impune in final cu 37-30.

Campionii en-titre Canterbury, au administrat o infrangere severa celor de la North Harbour, rezultat 36-3. Cinci eseuri au reusit “ros-negrii” prin Fruean, Manu, Ellis si McNicholl de doua ori, reusind sa obtina astfel si bonusul ofensiv. Pentru North Harbour B.Hall a marcat dintr-o penalitate.

Northland, echipa din al doilea esalon s-a impus la Waikato, reusind surpriza rundei. Eseul reusit de Pryor, transformat de Moeke in finalul jocului a fost decisiv, iar oaspetii au intors rezultatul reusind sa castige cu scorul de 29-27. Ambele echipe au marcat cate trei incercari nicuna nereusind punctual bonus ofensiv.

Auckland si Wellington au obtinut victorii fara istoric in ultimele doua partide ale rundei. Auckland s-au impus cu 59-16 in fata celor de la Manawatu, iar Wellington cu 40-8 contra celor din Southland. Auckland au reusit opt incercari, Piutau remarcandu-se cu un hat-trick, iar G.Anscombe cu un eseu, sase conversii si o penalitate. Wellington au culcat de cinci ori balonul in terenul de tinta al adversarilor, Leilua si A.Savea reusind cate o dubla.

In clasamentul Premiership conduce Wellington in timp ce in al doilea esalon valoric, Championship lideri sunt Counties Manukau.

Etapa a patra se va disputa pe 4 si 5 Septembrie si vom avea doua partide:
North Harbour-Counties Manukau
Northland-Manawatu

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile