Timișoara câștigă derby-ul provinciei cu Baia Mare din etapa a VII-a

Întâlnirea dintre cele două echipe care și-au disputat supremația în SuperLiga de la debutul acesteia în noul format, SCM Timișoara și CSM Știința Baia Mare a deschis etapa a VII-a a competiției. Bănățenii și-au adjudecat victoria în ultimele minute de joc, 28-25 (15-8), după ce, cu 10 minute înainte de final maramureșenii conduceau cu 25-18.

Începutul de meci de pe stadionul Gheorghe Rășcanu a fost echilibrat, cele două echipe încercând fiecare să-și impună jocul și să își forțeze adversara să greșească. În minutul 11, Timișoara a avut șansa de a pune primele puncte pe tabelă printr-un eseu, însă băimărenii s-au apărat foarte bine, gazdele fiind nevoite să se mulțumească din această acțiune doar cu trei puncte, reușite de Ionel Melinte din lovitură de pedeapsă, 3-0. Două minute mai târziu, maramureșenii se apropie și ei periculos de terenul de țintă bănățean, însă Sikuea Taliauli este scos în tușă de apărarea foarte bună a acestora. Elevii lui Eugen Apjok pun presiune continuu și la jumătatea reprizei, Taniela Rawaqa aduce egalitatea, tot dintr-o lovitură de pedeaspsă, 3-3.

În minutul 28, Gabriel Rupanu deschide foarte bine pentru Florin Vlaicu, care, trimite un balon de urmărire pentru Stephen Shennan, care reușește primul eseu al zilei, 8-3. Campionii en-titre revin și după un mol de margine foarte bine legat, care a câștigat metru cu metru de teren, Omar Baliashvili culcă și el balonul în terenul de țintă, pentru a restabili egalitatea, 8-8. Aceasta nu avea însă să dureze foarte mult, pentru că Melinte reușește, la finalul unei faze spectaculoase în care depășește doi adversari, să marcheze un nou eseu, pe care îl și transformă, 15-8, scorul pauzei.

Imediat după reluarea partidei, Gabriel Conache vede cartonașul galben, iar Baia Mare profită de superioritatea numerică și marchează două eseuri în cele zece minute de om în plus pe teren. În minutul 45, Sione Fakaosilea găsește breșa în apărarea bănățenilor, iar Helarius Kisting transformă, 15-15, ca în minutul 52, după momente bune de tatonare în terenul de 22 al gazdelor, același Kisting aduce pentru prima dată în acest meci pe Baia Mare în avantaj printr-un eseu, 15 – 20.
Elevii lui Valentin Calafeteanu nu renunță la luptă și reduc ecartul printr-o penalitate reușită de Ionel Melinte, 18 -20. Cu 10 minute înainte de final, Baia Mare mărește diferența, după o acțiune frumoasă, pe treisferturi, balonul ajunge la Taliauli care găsește breșa pe partea stângă, 18-25.
Timișoara forțează victoria și după un schimb frumos de pase, balonul trecând pe la Conache, Rupanu și Melinte, cel din urmă văzându-l perfect pe Shennan, care reușește al doilea său eseu. Melinte transformă pentru egalare, 25-25. În ultimul minut de joc, Timișoara își adjudecă victoria, Melinte aducând punctele victoriei dintr-o lovitură de penalitate, 28-25.

În etapa următoare, Timișoara se va deplasa la Cluj, iar Baia Mare va primi vizita echipei Steaua.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile