Timișoara – Dinamo, reeditarea finalei mici a campionatului din ediția trecută

Liga Națională de Rugby a ajuns la faza finalelor, duminică, 4 decembrie, ora 11:00 (în direct pe Prima Sport 2), urmând să aibă loc meciul pentru medaliile de bronz ale ediției 2022, SCM USV Timișoara întâlnind pe CS Dinamo.

Meciul care are loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf din București este reeditarea finalei mici de anul trecut, când bucureștenii s-au impus cu 16-11, după o revenire spectaculoasă în repriza secundă. Atunci alb-roșii au cucerit în premieră medaliile de bronz ale competiției, după ce au fost aproape de podium în 2014 și 2020. Bănățeanii aveau să se consoleze câteva săptămâni mai târziu cucerind Cupa României, trofeu pe care îl au și acum în palmares și pe care și-l vor apăra pe 11 decembrie în fața echipei Steaua.

Finala mică se anunță extrem de interesantă în condițiile în care cele două echipe și-au împărțit victoriile în play-off, Timișoara impunându-se cu 21-15, în timp ce Dinamo a câștigat cu 20-6. Totuși, bănățenii au un ascendent moral, învingând pe bucureșteni, în ultimul meci direct, în semifinalele Cupei României, cu 13-10.

Săptămâna trecută, în semifinale, Timișoara a fost învinsă de Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, cu 11-9, în timp ce Dinamo a cedat în fața eternei rivale, Steaua, cu 25-15.

„Suntem foarte dezamăgiți după meciul pierdut cu Steaua din semifinale, simțeam că era anul noastru să fim campioni, din păcate am pierdut acea partidă. Jucăm acest ultim meci care ne poate aduce o medalie pentru noi, pentru onoarea noastră și pentru a arăta că acea înfrângere a fost o întâmplare”, a declarat Johan Van Heerden de la CS Dinamo.

„Chiar dacă am pierdut in semifinală, venim motivați pentru victorie. Suntem conștienți ca va fi un meci greu, dar vom da totul pe teren pentru a ieși victorioși.Suntem obligați să câștigăm această finală mică cu Dinamo pentru a ne ridica moralul, totodată încrederea, precum si pofta de medalii și trofee. Suntem datori suporterilor ce ne suștin să le arătam că ne pasa și dorim să jucăm rugby și să câștigăm.”, a declarat Gabriel Rupanu de la SCM USV Timișoara.

 

Biletele pentru această partidă se pot achiziționa de pe www.bilete.ro sau la casele de bilete de la stadion, în ziua meciului.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile