Timișoara, prima finalistă a Cupei României, ediția 2022

SCM USV Timișoara s-a calificat în finala Cupei României, după ce a învins astăzi, în semifinale pe CS Dinamo cu 13-10 (7-7). Meciul, extrem de strâns, s-a decis în prelungiri, Florin Vlaicu aducând victoria bănățenilor. Timișoara își va apăra astfel trofeul cucerit în ediția trecută.

Disputat pe o ceață densă, pe un teren greu, meciul, lipsit de spectaculozitate a fost marcat de numeroase greșeli făcute de jucătorii ambelor formații. În primul sfert de oră Dinamo a avut mai mult inițiativa și a fost mai prezentă în 22-ul advers. Efortul alb-roșilor, după mai multe încercări de a marca eseu, s-a concretizat în minutul 18, când arbitrul întâlnirii, Vlad Iordăchescu a acordat un eseu de penalizare, 7-0. În același timp, Mosese Diego a primit cartonașul galben pentru greșelile repetate ale echipei sale, făcute în apărare. În ciuda inferiorității numerice de pe teren, gazdele au preluat inițiativa și în următoarele minute au avut două oportunități de a marca, însă au fost opriți de fiecare dată la un pas de reușită. În minutul 27, după mai multe momente de fixare în 22-ul bucureștean, Feofakai Holoia reușește să culce balonul, Florin Vlaicu transformă perfect și restabilește egalitatea, 7-7. Finalul de repriză o prinde pe Timișoara din nou, periculoasă în atac, însă bucureștenii închid bine toate culoarele, egalitatea menținându-se și la intrarea la vestiare.

În partea secundă, jocul continuă cu la fel de multe greșeli de mânuire a balonului de ambele părți, terenul devenind tot mai greu. Dinamo are posibilitatea de a trece în avantaj, însă lovitura de pedeapsă trimisă de Tudor Boldor, de la distanță mare, de la mijlocul terenului, nu ajunge la buturi. Următoarele 20 de minute aduc un joc de uzură, presărat cu multe greșeli, niciuna dintre echipe neavând vreo șansă concretă de a marca. În minutul 76, Vlaicu își aduce echipa în avantaj, pentru câteva minute, pentru că Williams Jondre, restabilește din nou egalitatea, dintr-o lovitură de pedeapsă, 10-10. Acesta are șansa să închidă meciul, printr-o nouă lovitură de pedeapsă, însă ratează, distanța fiind foarte mare, de la jumătatea terenului. În minutele de prelungiri, Timișoara controlează mai bine jocul, pune presiune pe apărarea adversă, care greșește: Marian Ispir vede cartonașul roșu, gazdele primind o lovitură de pedeapsă. Vlaicu transformă aducând astfel victoria echipei sale și calificarea în finala Cupei României, unde bănățenii își vor apăra trofeul cucerit în ediția trecută.

A doua semifinală a Cupei României, între CSA Steaua și CSM Știința Baia Mare, are loc joi, 27 octombrie, ora 19:00, pe Ghencea Central și poate fi urmărită în direct pe Prima Sport 1.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile