Tincu si Tonita merg mai departe in Heineken Cup

Tincu intre trei adversari

Marius Tincu a obtinut o victorie clara alaturi de USAP, in timp ce London Irish-ul lui Paulica Ion a iesit infranta din confruntarea cu Munster.

Castres 12 – 23 Northampton
In prima jumatate de ora din meci, jocul a fost dominat de cei de la Northampton, acestia reusind doua incercari prin Joe Ansbro (11′) si Phil Dowson (27′). In minutul 25 transformerul Stephen Myler a reusit un dropgol, iar doua minute mai tarziu a trimis mingea printre bete la transformarea eseului.
Francezii de la Castres au marcat in minutul 32 printr-o incercare a lui Pierre Bernard si tot el a reusit si transformarea, pauza venind cu scorul 7-15. In minutul 57 Benjamin Foden de la Northampton mai aduce cinci puncte echipei printr-un eseu,, iar o lovitura de pedeapsa mareste avantajul englezilor cu inca trei puncte.
In ultimul minut al partidei cei de la Castres reusesc cu un ultim efort sa mai inscrie un eseu, insa acesta nu este suficient pentru a-i ajunge din urma pe englezi.

Edinburgh Rugby 14 – 21 Cardiff Blues
Cei de la Cardiff Blues au reusit sa castige meciul cu Edinburgh inscriind doar prin intermediul loviturilor de pedeapsa. Cinci dintre ele au fost efectuate de Leigh Halfpenny (18′, 60′, 66′,66′, 75′), iar doua de Daniel Parks.
Edinburgh Rugby a reusit sa inscrie prin trei lovituri de pedeapsa trimise printre bete de Chris Paterson (12′, 40′, 45′), dar si prin incercarea din minutul 28 a lui Ben Cairns. Acestia au reusit sa stranga 14 puncte insa Cardiff Blues a obtinut victoria cu cele 21 de puncte.

Racing Metro 11 – 36 Leinster
Irlandezii de la Leinster s-au impus in fata celor de la Racing Metro reusind cinci incercari (11′, 19′, 22′, 62′, 68′) dintre care patru transformate. Doua dintre eseuri au fost marcate chiar de transformerul Jonathan Sexton, acesta aducand in total 21 de puncte echipei.
Racing Metro 92 a reusit sa inscrie prin intermediul a doua lovituri de pedeapsa trimise printre bete de Juan Martin Hernandez (02′, 36′) si o incercare dusa la capat in minutul 16 tot de Juan Marin Hernandez.

Saracens 14 – 24 Clermont
In timp ce formatia engleza Saracens a inscris prin intermediul unui eseu (32′) si a trei lovituri de pedeapsa (21′,26′,55′), echipa franceza Clermont a obtinut victoria inscriind doar eseuri si prin transformari.
In prima repriza francezii au reusit sa culce mingea in terenul de tinta advers de doua ori, primul eseu fiind inscris de Wesley Fofana, iar al doilea de Willie Wepener.
Desi in minutul 55 Saracens conduceau cu 14-12, Clermont si-a revenit si a preluat conducerea inscriind inca doua eseuri, dintre care unul transformat (64′, 78′). Cele 12 puncte au fost suficiente pentru a asigura victoria francezilor.

Munster 28 – 14 London Irish
Dupa o prima repriza in care niciuna dintre echipe nu a reusit sa marcheze, Munster s-a impus in cea de-a doua repriza cu 28-14. Irlandezii au obtinut victoria prin intermediul a patru incercari (46′,70′,72′,79′), toate transformate.
Paulica Ion a fost introdus pe teren din minutul 56, iar un minut mai tarziu London Irish a reusit prima incercare, transformata cu succes de Daniel Bowden. Zece minute mai tarziu echipa engleza a culcat mingea din nou in terenul de tinta advers, insa acestea au fost ultimele puncte inscrise de London Irish.
Ultimele doua incercari ale irlandezilor au dus scorul de la 14-14 la 28-14, castigand prin intermediul lor meciul.

Ospreys 29 – 17 Toulon
Meciul a debutat cu o lovitura de pedeapsa ce le-a adus galezilor de la Ospreys trei puncte in minutul cinci. Toulun a raspuns marcand doua eseuri prin intermediul lui Rory Lamont (10′) si Matt Henjak (20′), acestea fiind transformate cu succes de Jonny Wilkinson. Doua lovituri de penalizare le mai aduc sase puncte galezilor chiar inainte de pauza, aducand scorul la 9-14.
Toulon si-a marit avantajul in minutul 45 printr-o lovitura de penalizare insa l-a pierdut un sfert de ora mai tarziu cand transformeul James Hook a trimis printre bete balonul dupa eseul lui Nikki Walker.
Doua lovituri de pedeapsa si un nou eseu transformat de partea galezilor au hotarat si scorul final al meciului: 29-17 pentru Ospreys.

Biarritz 26 – 19 Bath Rugby
Prima repriza a fost dominata de Biarritz, acestia fiind singurii care au adus puncte pe tabela. Astfel, prin doua incercari transformate (9′, 19′), scorul la pauza era 14-0. A doua jumatate a meciului a debutat cu o noua incercare din partea francezilor, iar cateva minute mai tarziu Bath reuseste sa obtina primele puncte printr-un eseu.
In minutul 62 Biarritz culca din nou mingea in terenul de tinta advers, ducand scorul la 26-5. Bath depune un ultim efort si reuseste doua incercari prin intermediul lui Tom Biggs (74′, 80′), transformate cu succes de Sam Vesty. Scor final Biarritz – Bath Rugby: 26-19.

Aironi 6 – 43 Ulster
Italienii de la Aironi au reusit un joc modest impotriva irlandezilor de la Ulster, marcand doar sase puncte prin doua lovituri de pedeapsa (26′,27′).
Ulster a avut o zi foarte buna, impunandu-se in fata italienilor prin inscrierea a sase eseuri (23′, 41′, 46′, 59′, 67′, 78′) dintre care cinci transformate. Acestia au mai inscris si printr-o lovitura de pedeapsa in minutul trei al partidei efectuata cu succes de transformerul Ian Humphreys, responsabil pentru 13 puncte.

Leicester Tigers 62 – 15 Benneton Rugby Treviso
Tigrii englezi au obtinut o victorie clara impotriva celor de la Benneton Rugby, reusind sa marcheze noua eseuri (18′,26′,32′,39’42’,48′,70′,77′,79′) dintre care trei i-au apartinut lui Jordan Crane. Transformerul Toby Flood a reusit sa trimita balonul printre bete de opt ori, dintre acestea o lovitura fiind de penalizare.
Italienii de la Benneton au inscris doua eseuri (51′,60′), dintre care unul transformat, in tentativa lor de a face fata atacurilor puternice ale Leicester. O lovitura de penalizare le-a mai adus trei puncte, meciul terminandu-se cu 62-15 pentru Tigrii.

USAP 37 – 5 Scarlets
Echipa lui Marius Tincu s-a impus in fata galezilor de la Scarlets, dominand ambele reprize ale meciului.
USAP a deschis scorul inca din minutul trei prin incercarea lui Jerome Porical, iar pana la sfarsitul primei reprize acestia stransesera deja 22 de puncte datorita altor doua eseuri transformate si o lovitura de penalizare.
In minutul 45 al celei de-a doua reprize, irlandezul Jonathan Davies marcheaza singurul eseu al Scarlets. USAP continua insa sa isi preseze adversarii si mai culca de doua ori balonul in terenul de tinta advers, inscriind in total 37 de puncte.
Romanul Marius Tincu a intrat pe teren in minutul 56′ in locul francezului Guilhem Guirado, iar USAP a obtinut victoria cu scor final 37-5.

London Waps 21 – 16 Stade Toulousain
Primele puncte de pe tabela au venit odata cu incercarea din minutul 10 lui Yannick Jauzion pentru Stade Toulousain. Englezii de la London Wasps au inscris 15 minute mai tarziu printr-o lovitura de penalizare, iar dupa cateva minute au marcat si primul eseu prin Richard Haughton. Dupa transformarea lui Dave Walder si alte trei lovituri de penalizare, dintre care una a francezilor, scorul in primele 10 minute din a doua repriza era 16-10.
Stade Toulousain a reusit egalarea prin intermediul a inca doua lovituri de pedeapsa, insa eseul din ultimul minut al partidei inscris de David Lemi pentru London Wasps le-a adus acestora din urma victoria.

Newport Gwent Dragons 16 – 23 Glasgow Warriors
Din nou un meci strans, decis in ultimele 10 minute ale partidei printr-un eseu. Galezii de la Newport au marcat primele lor puncte printr-un dropgol in minutul 15, iar in cea de a doua repriza au adus puncte pe tabela prin intermediul unui eseu transformat(49′) si doua lovituri de penalizare (38′, 45′).
Glasgow Warriors au reusit trei eseuri (55′, 64′, 71′), dintre care doua inscrise de D. Van der Merwe. Dintre acestea doar unul a fost transformat, insa pe langa cele 6 puncte obtinute din lovituri de penalizare, scotienii au strans 23 de puncte, suficiente pentru victorie.

Programul meciurilor urmatoare:

8/9/10 Apr – Biarritz Olympique Pays Basque v Toulouse
8/9/10 Apr – Leinster v Leicester Tigers
8/9/10 Apr – Northampton Saints v Ulster Rugby
8/9/10 Apr – Perpignan v Toulon

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile