Tomitanii pun baza pe Generația 2002

Meciurile din primul eșalon valoric al rugbyului românesc au adus în ultima perioadă tot mai mulți jucători de 18 ani pe teren, cum este cazul lui Kemal Altinok de la SCM Timisoara sau a lui David Florea Jilăveanu, de la CS Dinamo. Însă, echipa care deține recordul în promovarea tinerilor jucători născuți 2002, este ACS Tomitanii, cu trei sportivi: Răzvan Secărea, Alin Burduja și Gabi Denis Toderașcu, Secărea fiind de altfel, la 18 ani și 3 luni, și cel mai tânăr jucător din primul eșalon valoric. De altfel, toți componenți ai României U18, transferați de la CS Cleopatra Mamaia.

Dacă Alin Burduja a debutat pentru Tomitanii chiar în SuperLiga CEC Bank, cea mai importantă competiție de seniori din rugbyul românesc, Răzvan Secărea și Gabriel Toderașcu au făcut pasul la seniori pentru echipa constănțeană în Cupa României. Toți trei sunt jucători formați la CS Cleopatra.

Alin Burduja joacă linia a doua și a debutat pentru Tomitanii in meciul de baraj al SuperLigii CEC Bank cu Timisoara, de la Brasov. „Este un privilegiu pentru mine la vârsta de 18 ani sa joc titular în SuperLiga CEC Bank. Nivelul la seniori este unul diferit, dacă la juniori erai mare și aveai viteza erai un jucător foarte bun, pe când la seniori contează foarte mult tehnica individuala și îți este foarte greu de a evita un placaj de la un jucător care stapaneste foarte bine tehnica placajului. Mă bucur ca la acesta vârstă pot juca în SuperLiga și pot acumula mai multă experiență de la jucătorii pe care ii admiram în copilărie și în prezent. Acum incerc să învaț cât mai mult de la ei pentru a putea face următorul pas într-o competiție străină și mai ales, sa fac pasul către echipa națională de seniori.”, a declarat acesta.

Gabriel Toderașcu, Răzvan Secărea și Alin Burduja, la România U18, în stagiu de pregătire de la Rouen, din luna martie.

Răzvan Secărea este mijlocas la gramada si a debutat pentru Tomitanii la București, în meciul împotriva Stelei, în prima etapă a Cupei României. „Pentru mine sa joc la acest nivel este un vis împlinit care trebuie continuat cu muncă și cu jocuri din ce in ce mai bune. După pauza de câteva luni cauzată de virus am crezut ca o sa imi fie foarte greu , dar odata ce am inceput pregatirea cu noii colegi , seniori, a fost foarte bine pentru ca este ceva senzational pentru mine. Nu mă gândeam că o sa ajung să mă antrenez cu jucători de nivelul lui Adrian Ion sau Cristi Boboc. Intr-adevar, la seniori este un nivel foarte inalt față de campionatul U19 din care am venit , dar sunt convins ca o sa fie din ce in ce mai bine. Aceste meciuri mă ajută foarte mult deoarece sunt cu gândul la echipa nationala de U20 și experiența pe care o voi acumula jucând la seniori va conta foarte mult.”, a declarat acesta.

Gabi Toderascu joacă centru și a debutat pentru Tomitanii in Cupa Romaniei, in meciul disputat pe Ghencea, cu CSA Steaua. „Este o experiență unică pentru mine, ma bucur că domnii antrenori îmi oferă privilegiul de a evolua în primul eșalon valoric din România. Nivelul de joc la seniori este foarte ridicat, deoarece jocul se desfășoară in viteză maximă, iar contactele sunt dure. Este foarte important pentru mine să joc la acest nivel la o vârstă destul de frageda pentru că pot acumula multă experiență, ceea ce ma va ajuta ca în viitorul apropiat să imi implinesc visul, acela de a jucat pentru nationala de seniori a Romaniei.”, a spus el.

Cupa Romaniei se va relua pe 14 noiembrie, cu meciurile din etapa a V-a, SCM Timisoara – Universitatea Cluj in Grupa A si CS Dinamo – ACS Tomitanii in Grupa B.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile