Tonga l-a cooptat in staff-ul tehnic pe Jack White

Pentru Tonga luna noiembrie va fi una de foc, nationala din Insulele Pacificului urmand sa dispute trei partide test avand ca adversare Georgia, Statele Unite si Scotia.

Anul trecut tonganii au pierdut toate cele trei dispute din cadrul turneului european de la sfarsitul anului, prima in fata Stejarilor iar apoi in Franta si Tara Galilor aflandu-se in prezent pe pozitia a 13-a in clasamnetul IRB si cu gandul la Cupa Mondiala din 2015.

Astfel pentru o pregatire cat mai corespunzatoare a participarii la Cupa Mondiala, unde vor participa pentru a saptea oara, managerul de inalta performanta Peter Harding a reusit sa-l coopteze in staff-ul tehnic pe Jack White, acesta avand rolul de director tehnic alaturi de antrenorul Mana Otai.

Sud-africanul Jack White si-a atins apogeul carierei in 2007 cand i-a condus pe Springboks la castigarea trofeului William Webb Ellis dupa un traseu inceput in 2004, atunci cand Africa de Sud se afla pe pozitia a 6-a in clasamentul IRB pentru a o duce in varful ierarhiei mondiale.

Jack White a fost ales in doua randuri antrenorul anului de catre IRB in 2004 si 2007, din 2012 preluand franciza australiana Brumbies care a jucat sub conducerea sa finala Super Rugby din 2013 pierduta in fata lui Chiefs.

Relatia sud-africanului cu rugby-ul din Australia s-a intrerupt brusc, acesta anuntand revenirea in tara natala la Sharks din motive familiale insa se pare ca decizia lui Jack White a fost legata in acel moment de alegerea lui Ewen McKenzie la conducerea Wallabies in detrimentul sau dupa plecarea lui Robbie Deans.

Desi nu se cunoaste inca perioada in care va activa la nationala tongana, Peter Harding este increzator ca Jack White va accepta sa fie alaturi de aceasta si la Cupa Mondiala de anul viitor unde adversarii vor fi Argentina, Georgia, Namibia si Noua Zeelanda.

Partidele test ale celor din Tonga in luna noiembrie vor fi urmatoarele:
8 noiembrie, Tbilisi: Georgia-Tonga
15 noiembrie, Gloucester : Tonga-Statele Unite
22 noiembrie, Killmarnock: Scotia-Tonga

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile