Tonga s-a calificat la Cupa Mondiala din 2019

Grupele Cupei Mondiale de Rugby din 2019 incep sa se completeze odata cu terminarea turneelor continentale de calificare. Astfel, Pacific Nations Cup a propulsat doua echipe la competitia din Japonia, dupa ce Fiji obtinuse calificarea cu o etapa inaintea ultimei runde a competitiei, weekendul trecut a fost randul celor din Tonga sa obtina biletul pentru Cupa Mondiala. Tonga se va afla in Grupa C, cu Anglia, Franta, Argentina si SUA.

Tonganii au obtinut calificarea directa gratie rezultatului inregistrat in ultimul meci al editiei 2017 a Pacific Nations Cup, Fiji castigand in deplasare, in fata celor din Samoa, cu 38-16 (14-16). De altfel, Fiji incheie un sezon 2016-2017 cu victorii pe linie. La Cupa Mondiala din 2019, „Flying Fijians” se vor afla in Grupa D, alaturi de Australia, Tara Galilor, Georgia si America 2 (Canada sau Uruguay).

Samoa avea nevoie pentru a merge direct in Japonia doar de un bonus defensiv in partida cu Fiji, acum insa, aceasta asteapta numele echipei din Europa pe care o va intalni in recalificari. Samoa pastreaza sanse de a se califica la Cupa Mondiala si daca va pierde in recalificari  (se poate califica invingand castigatoarea dintre Cehia sau Portugalia impotriva locului doi din Rugby Europe Championship -excluzand Georgia care e calificata direct) urmand sa joace intr-un turneu de recalificare.

In aceasta zona a mai ramas o singura etapa de calificare la Cupa Mondiala din 2019, Insulele Cook vor intalni Tahiti pe 4 august in Oceania Rugby Cup. Invingatoarea va intalni campioana turneului Asia Rugby Championship 2018 pentru a obtine un loc in cadrul turneului de recalificare.

Grupele Cupei Mondiale
Grupa A: Irlanda, Scotia, Japonia, Europa 1, Play-Off winner
Grupa B: Noua Zeelanda, Africa de Sud, Italia, Africa 1, Castigatoare recalificari
Grupa C: Anglia, Franta, Argentina, Statele Unite ale Americii, Tonga
Grupa D: Australia, Tara Galilor, Georgia, Fiji, America 2

FOTO: Tonga Rugby Union Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile