Toulon a castigat finala Heineken Cup

Editia 2012-13 a Heineken Cup a revenit in premiera francezilor de la Toulon care in ultimul act disputat la Dublin s-au impus la limita, 16-15 in fata conationalilor de la Clermont.

Prima repriza a fost una echilibrata in care ambele echipe au cautat sa gaseasca punctul nevralgic al celeilalte, in aceste conditii s-au marcat doar sase puncte, cate trei de fiecare parte, Parra a concretizat o penalitate pentru Clermont, iar Wilkinson pentru Toulon.

In partea secunda, Clermont a intrat mai decisa pe teren si dupa o pasa a lui Rougerie, Nalanga a sprintat pe aripa marcand la colt prima incercare a partidei. Din pozitie dificila Parra a ratat transformarea, dar “galben-albastrii” se aflau la conducere cu 8-3.

Wilkinson a redus repede din diferenta, dupa ce englezul a trimis printre barele butului o lovitura de pedeapsa, dar Clermont au profitat de neatentia din defensiva echipei lui Laporte si au marcat un nou eseu.

Rougerie a fost din nou initiatorul fazei, iar Brock James a reusit sa finalizeze la centru, transformarea lui Parra ducand scorul la 15-6.

Toulon s-a apropiat din nou dupa ce Wilikinson a punctat dintr-o penalitate, iar finalul de joc avea sa fie dramatic cu “ros-negrii” intorcand soarta partidei.

Fernandez Lobbe a recuperat un balon i-a pasat lui D.Armitage iar fundasul lui Toulon nu s-a oprit pana in terenul de tinta la lui Clermont in ciuda efortului lui Brock James de a-l opri.

Transformarea lui Wilkinson a dus-o pe Toulon pentru prima oara in avantaj, 16-15 un rezultat care avea sa fie pana la urma si cel final, “ros-negrii” cucerind in premiera Heineken Cup, aparand cu succes in ultimele minute avantajul in ciuda eforturilor lui Clermont de a reveni pe tabela de scor.

Clermont o specialista a finalelor pierdute, a ratat prima sansa de a se incorona campioana Europei, asa cum si in Top 14 a pierdut 10 finale pana sa cunoasca bucuria succesului.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile