Toulon si Toulouse invinse in etapa a XIII-a a Top 14

Top 14.
Top 14.

Ultima etapa a turului campionatului francez de rugby, Top 14, a propus o serie de partide foarte interesante, soldate cu rezultate surprinzatoare.

Uvertura rundei a fost meciul dintre Perpignan si Clermont, incheiat cu succesul oaspetilor, 30-23. Gouitoune a semnat singurul eseu catalan, in timp ce oaspetii au marcat trei incercari, prin Nakaitaci, Lacrampe si Malzieu. La Perpignan, pilierul roman Paulica Ion a intrat in teren in minutul 45.

Toulon nu a marcat niciun punct pe terenul lui Stade Francais, castigatoare cu 23-0. Plisson si Doumayrou au reusit eseuri pentru invingatori.

Racing Metro 92 Paris a invins cu 17-12 pe Montpellier. Diferenta s-a realizat gratie eseului marcat de Fall, in minutul 55. Oyonnax, cu un Ursache in forma de zile mari pe post de flanker dreapta, titular pe durata celor 80 de minute, a castigat cu 26-9 meciul cu Brive, viitoarea adversara a Lupilor din Amlin Challenge Cup. Singura incercare a meciului a apartinut aripii Tian. Succesul este important pentru Oyonnax, care lupta pentru evitarea retrogradarii.

Castres a facut spectacol in meciul cu Bayonne, 46-16. Campioana en-titre a marcat sase eseuri, prin Cabannes, Kirkpatrick, Dulin, Rallier, Diarra si Martial. Rokocoko a inscris eseul de onoare al invinsilor. Internationalul roman Mihaita Lazar a fost introdus pe teren la invingatori, in minutul 59, pe post de pilier.

Bordeaux a castigat in deplasare, 22-15 in fata celor de la Biaritzz. Gazdele au inceput mai bine si au reusit doua eseuri prin Yachvili si Ngwenya. Bordeaux a replicat prin incercarile lui Madaule, Talebula si Rey. Fostul international roman Silviu Florea a intrat la Bordeaux pe post de pilier, in minutul 59 al meciului.

Grenoble a facut un meci mare, invingand cu 25-18 pe Toulouse. La pauza tabela a indicat 6-3 in favoarea gazdelor, iar eseurile au venit in repriza a doua. Grenoble a marcat prin Caminati, dupa ce Gear si Medard inscrisesera doua incercari in primele 6 minute de la reluare.

Clasamentul arata astfel:
1. ASM Clermont
2. Stade Toulousain
3. Castres Olympique
4. Rugby Club Toulonnais
5. Stade Français
6. Montpellier Hérault Rugby
7. Grenoble
8. Racing Métro 92
9. Perpignan
10. Union Bordeaux-Bègles
11. CA Brive-Corrèze
12. Aviron Bayonnais
13. Oyonnax
14. Biarritz Olympique

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile