Trei echipe si-au asigurat deja prezenta in sferturile Champions Cup, dupa etapa a V-a

Trei echipe si-au asigurat deja prezenta in sferturile Champions Cup, dupa etapa a V-a.

Leicester Tigers, Racing 92 si Saracens au obtinut deja calificarea in sferturile de finala ale European Rugby Champions Cup in urma rezultatelor inregistrate in etapa a V-a din faza grupelor, runda in care s-au consemnat partide extrem de spectaculoase si dramatice.

Grupa 1
Saracens a obtinut deja biletele pentru faza sferturilor de finala dupa victoria cu 33-17 in fata lui Ulster. Pe Allianz Arena, nord-irlandezii au inceput mai bine si eseul lui Marshall i-a adus in avantaj, insa liderul din Aviva Premiership a preluat initiativa, iar Vunipola, Taylor, Itoje si Brits au asigurat un succes cu bonus ofensiv.

Cu Valentin Ursache prezent pe teren in repriza secunda, Oyonnax a obtinut prima victorie in Champions Cup, rezultatul de 32-14 aducand invingatorilor si bonusul ofensiv. Tian, Tuwalo, Cibray si Sheridan au semnat eseurile unei victorii istorice pentru Oyonnax, la care cea mai titrata echipa din istoria competiei, Toulouse, a replicat din dubla lui Galan.

Clasament:1.Saracens-24p,2.Ulster-13p,3.Oyonnax-7p,4.Toulouse-5p

Grupa 2
Fofana a marcat inca in debutul partidei de pe Liberty Stadium si se parea ca cei de la Clermont vor obtine o victorie usoara in tenativa calificarii in sferturile de finala. Ospreys insa a inchis bine culoarele si fara puncte primite in partea secunda, galezii, gratie preciziei din fata butului a lui S.Davies s-au impus cu rezultatul de 21-13.

O partida spectaculosa s-a disputat pe Stade Chaban-Delmas, opt eseuri consemnadu-se in disputa dintre Bordeaux si Exeter. Victoria a revenit francezilor, rezultat 34-27, care s-au ales cu bonusul ofensiv pentru incercarile marcate de Ashley-Cooper, Connor, Madaule, Auzquit si Tauleigne, in contul lui Exeter, cate un eseu izbutind Lewis, McGuigan si Bodilly

Clasament:1.Ospreys-16p,2.Clermont-14p,3.Exeter-11p,4.Bordeuax-11p

Grupa 3
Racing 92 a fost de neoprit, parizienii reusind un adevarat recital de eseuri, noua la numar, pentru o victorie categorica, 64-14, in fata lui Scarlets. Laulala a semnat un hat-trick, Imhoff o dubla, restul reusitelor apartinand lui Claassen, Dupichot si Goosen, alaturi de un eseu de penalizare, de partea galezilor Van der Merwe si Davies trecandu-si numele pe lista marcatorilor.

O partida spectaculoasa a fost cea dintre Northampton si Glasgow Warriors, cu sfintii in avantaj de 12-9 pentru ca apoi Russel si Hogg sa intoarca rezultatul. Mallider a marcat insa un eseu in ultimul minut si Northampton s-a impus cu rezultatul de 19-15 pastrand sanse de calificare in sferturile de finala.

Clasament:1. Racing 92-22p, 2.Northampton-14p, 3.Glasgow-10p, 4.Scarlest-2p

Grupa 4
Munster a reusit una dintre cele mai bune evolutii din ultima vreme si s-a impus cu rezultatul de 26-13 in fata celor de la Stade Francais. Sherry, Eals, Zebo si Stader au batut defensiva parizienilor, astfel ca armata rosie a obtinut si bonusul ofensiv, incercarea de onoare pentru Stade Francais fiind reusita de Ross.

Cu cinci victorii din tot atatea posibile, Leicester Tigers s-a calificat deja in sferturile de finala.Pe Welford Road, tigrii nu au avut emotii si s-au impus cu rezultatul de 47-7 in fata lui Treviso,Fitzgerald, Goneva, Thompstone,Youngs, Burns,Pearce si un eseu de penalizare aducand acestora bonsul ofensiv.

Clasament: 1.Leicester-23p, 2.Stade Francais-14p, 3.Munster-10p, 4.Treviso-0p

Grupa 5
Desi a pierdut sansele calificarii in sferturile de finala, fosta campioana a Europei, Leinster si-a respectat blazonul si a castigat disputa cu Bath, rezultat 25-11. Cronin, respectiv Houston au fost marcatorii eseurilor partidei, diferenta fiind facuta de Madigan din al carui picior au venit o transformare si sase lovituri de pedeapsa.

Toulon s-a impus dramatic in fata lui London Wasps, rezultat 15-11, cu un eseu marcat de Mitchell la ultima faza a meciului. Francezii au condus dupa eseul lui Cooper si lovitura de pedeapsa concretizata de Escande, insa londonezii au revenit si s-au aflat la cateva secunde de victorie gratie incercarii marcate de Thompson si a tentativelor de tinta izbutite de Gopperth.

Clasament: 1.Toulon-16p,2.Wasps-15p,3.Bath-9p,4.Leinster-6p

FOTO: leicestermercury.co.uk

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile