Trofeul Webb Ellis vine in Romania

Trofeul William Webb Ellis

International Rugby Board anunta ca prestigiosul trofeu Webb Ellis va poposi la Bucuresti pe 27 noiembrie, la meciul retur dintre Romania si Uruguay pentru calificarea la Rugby World Cup 2011.

Cupa, care se ofera castigatorilor Campionatului Mondial, va fi insotita la Bucuresti de fostul capitan al Angliei si al Leilor Britanici, Bill Beaumont, in prezent vicepresedinte IRB.

Romania va juca cu Uruguay doua partide in noiembrie, castigatoarea urmand sa evolueze la Cupa Mondiala din 2011 din Noua Zeelanda. Primul meci se va juca la Montevideo, pe 13 noiembrie, meciul decisiv urmand a avea loc la Bucuresti, pe 27 noiembrie, pe Arcul de Triumf.

Ambele echipe au participat la Rugby World in trecut, partida de la Bucuresti insemnand biletul spre grupa B a Mondialului, alaturi de Argentina, Anglia, Scotia si Georgia.

Jocul din Capitala Romaniei reprezinta dovada unui proces de calificare global de-a lungul a sase continente, implicand 80 de echipe si 182 de meciuri. Romania poate fi a treia reprezentanta a Cupei Europene a Natiunilor, dupa ce Georgia si Rusia s-au calificat direct.

“Toti ochii vor fi atintiti spre Bucuresti pe 27 noiembrie, cand procesul de calificare pentru RWC va atinge apogeul”, spune vicepresedintele International Rugby Board, Bill Beaumont.

“Procesul de calificare pentru Cupa Mondiala a fost unul antrenant. Avand in fata calificarea la RWC sunt sigur ca ambele echipe vor face spectacol. Este sigur un meci pe care sa nu il ratezi. Va fi cu siguranta cel mai important eveniment sportiv din Romania in perioada respectiva”, a completat reprezentantul forului mondial.

Trofeul Webb Ellis si-a facut debutul in 1987 la Cupa Mondiala. Poarta numele lui William Webb Ellis, creditat drept inventatorul rugby-ului. Cupa de 38 de centimetri a intrat in posesia Noii Zeelande (1987), Australiei (1991, 1999), Africii de Sud (1995, 2007) si Angliei (2003).

Mai multe detalii despre Rugby World Cup 2011 gasiti pe siteul www.rugbyworldcup.com.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile