Un nou pas spre inceperea modernizarii Stadionului Arcul de Triumf

Reprezentantii Companiei Nationale de Investitii au publicat, prin intermediul site-ului oficial, cele mai recente informatii legate de stadioanele ce urmeaza sa fie refacute complet in vederea Campionatului European 2020.

In ce priveste Stadionul National Arcul de Triumf, care va avea o capacitate de 8.100 de locuri, a fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG. 85/7.03.2018. De asemenea, a fost publicat anuntul de participare nr. 183811/23.03.2018 privind procedura de achizitie publică pentru acest obiectiv pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (www.e-licitatie.ro). Deschiderea ofertelor va avea loc pe 10 mai 2018.

Valoarea lucrarilor, conform studiului de fezabilitate, este de 126,41 de milioane de lei inclusiv TVA. Lucrarile presupun consolidarea si reabilitarea vestiarelor, refacerea salii de antrenament, a spatiilor de cazare si cantonament pentru sportivi, amenajarea spatiilor exterioare si a unui parking subteran, a centrului de ingrijire a sportivilor, gradene si refacerea terenului principal de joc.

De altfel, Stadionul Arcul de Triumf si Stadionul Steaua sunt cele mai avansate ca etapa a procedurilor, ambele ajungand la faza deschiderii ofertelor.

In ce priveste Stadionul Rapid „Valentin Stanescu”, a fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG nr. 208/2018 si a fost publicat in SEAP anuntul de intentie nr. 29249/15.03.2018 privind realizarea lucrarilor. La Stadionul Dinamo, a fost modificata capacitatea noului stadion, 18.000 de locuri si au fost clarificate aspectele de natura juridica privind amplasamentul propus de Clubul Sportiv Dinamo si a fost introdus un nou amplasament pe lista sinteza a subprogramului Complexuri sportive. A fost demarata procedura de achizitie publica pentru contractarea serviciilor de proiectare pentru studiile de prefezabilitate si fezabilitate. Dupa finalizarea acestora si aprobarea indicatorilor tehnico-economici va fi demarata procedura de achizitie publica pentru executia de lucrari.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile