Universitatea Cluj obține a doua victorie în SuperLiga, Tomitanii își adjudecă primul punct

SuperLiga s-a reluat astăzi cu etapa a IX-a, care a programat în deschidere partida dintre Tomitanii Constanța și Universitatea Cluj. Meciul, echilibrat, cu multe răsturnări de scor, a fost câștigat de ardeleni cu 28-21 (10-12), care obțin a doua victorie în această ediție a competiției, constănțenii reușind și ei primul punct în clasament, în urma bonusului defensiv.

Universitatea Cluj a început în forță meciul disputat pe Stadionul Mihai Naca. Astfel, în minutul 7, ardelenii au deschis scorul, prin fundașul Alexandru Harasim care a culcat balonul în terenul de țintă, iar Ovidiu Melniciuc a transformat. Același jucător consolidează avantajul oaspeților printr-o penalitate, 10-0 în minutul 14. Tomitanii revin în joc, pun presiune și două minute mai târziu, centrul Cardiff Vaega, la primul meci în tricoul constănțenilor, marchează un eseu, trasformat de Laurențiu Pocovnicu, 10-7. Gazdele își continuă ofensiva și în minutul 30, trec pentru prima dată la conducere, în urma unui eseu frumos reușit de același Pocovnicu, 12-10, scorul pauzei.

Partea secundă începe cu eliminarea temporară a lui Paul Slater de la Tomitanii pentru greșeli tehnice repetate ale colegilor săi și o lovitură de pedeapsă pentru clujeni, astfel că Ovidiu Melniciuc mai pune încă trei puncte prin care își aduce echipa în avantaj, 13-12. Aflați cu un jucător mai puțin pe teren, gazdele reușesc însă să se mențină în joc, mai mult, să preia din nou conducerea după ce Pocovnicu transformă la rându-i o nouă penalitate, pentru 15-13. Clujul fructifică însă avantajul de pe teren, iar Marius Pocriș culcă balonul în terenul de țintă, ardelenii întorcând încă o dată scorul, 18-15 în favoarea lor. Meciul se relansează în minutul 64, când Pocovnicu, restabilește egalitatea, 18-18, în urma unei penalități.

Câteva minute mai târziu, arbitrul Cristian Șerban Cristian dictează un eseu de penalitate pentru Cluj, 25-18 și eliminarea temporară a lui Ceiran Anderson de la Tomitanii pentru placaj periculos. Ultimele 10 minute ale partidei sunt extrem de disputate, oaspeții rămânând și ei în 14 jucători după eliminarea lui Melniciuc pentru un placaj înalt. Constănțenii reușesc să se apropie, prin penalitatea transformată de Pocovnicu, 25-21. Pe fondul unei noi eliminări, tot pentru placaj periculos, a lui Cardiff Vaega, Clujul pune presiune pentru a marca un nou eseu, fiind însă nevoit să se mulțumească doar cu trei puncte, dintr-o nouă penalitate, aduse de Alexandru Harasim, 28-21. În ultimele trei minute ardelenii mai pierd un jucător, pe Dragoș Vasile, eliminat temporar, însă scorul rămâne nemodificat până la fluierul final. Universitatea se impune astfel cu 28-21 reușind a doua victorie în această ediție a competiției, prima fiind obținută tot în fața Tomitanilor (45-27), însă pe teren propriu.

În etapa următoare, Clujul primește vizita celor de la CSA Steaua, iar Tomitanii se vor deplasa pe terenul campioanei en-titre, CSM Știința Baia Mare.

FOTO: Sorin Danielciuc

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile