UPDATE: Alin Popescu: Prognosticul medicilor este rezervat in cazul Gradinaru

Dr. Alin Popescu

“In cazul lui Alexandru Gradinaru, diagnosticul medicilor de la Timisoara este leziune medulara C4-C5 produsa ca urmare a unei luxatii de corp vertebral cervical. Prognosticul medicilor este rezervat in acest moment. In aceasta dimineata la ora 08.30, o echipa complexa de neurochirurgi de la sectia clinica de neurochirurgie a Spitatalului Clinic de Urgenta Timis vor interveni chirurgical in zona afectata. O certitudine privind starea pacientului vom avea abia la 72 de ore de la accident”, a declarat Alin Popescu, coordonatorul medical al FRR.

Federatia Romana de Rugby va analiza inregistrarea video a partidei, raportul observatorului si al arbitrului si va lua masurile care se impun in cazul in care vreuna din partile implicate nu a actionat conform regulamentelor in vigoare.

Jucatorul echipei din Arad, Alexandru Gradinaru, s-a accidentat ieri in timpul meciului cu echipa din Baia Mare.

UPDATE: Diagnosticul intraoperator – sectiune medulara completa la nivel cervical C4-C5

„Diagnosticul intraoperator este sectiune medulara completa la nivel cervical C4-C5 prin luxatia vertebrei C4. In acest moment jucatorul este la terapie intensiva la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timis. Abia maine putem vorbi de un prognostic”, precizeaza coordonatorul medical al FRR, Alin Popescu.

UPDATE (06.04.2010): Marea problema in acest moment este reluarea respiratiei normale

„Sportivul se afla tot in sectia de terapie intensiva. Respiratia este asistata. Marea problema in acest moment este reluarea respiratiei normale, eficiente. Prognosticul ramane in continuare rezervat. Din fericire nu au aparut alte probleme post-operatorii”, a declarat medicul Alin Popescu.

UPDATE (09.04.2010): Stare generala proasta. Respiratie ineficace in pofida ventilarii mecanice

Alin Popescu: „Situatia este extrem de delicata in acest moment. Respiratia este deficitara chiar daca a fost mentinuta ventilatia asistata. Din pacate edemul aferent leziunii cervicale C4-C5 ascensioneaza. Astazi erau programate o serie de investigatii care au fost amanate din cauza starii generale proaste. Vreau sa aduc multumiri echipei de la Casa Austria Timisoara care face eforturi constante de o saptamana pentru a mentine sub control starea generala a lui Alex”.

UPDATE (12.04.2010): Grave probleme la nivelul aparatului respirator

Alin Popescu: „Intre timp – de la ultima updatare – sportivul a suferit o traheostomie (operatie prin care traheea este fixata la piele dupa ce i s-a practicat un orificiu, pentru asigurarea respiratiei permanente pe aceasta cale). Din pacate a aparut si atelectazia pulmonara (definita drept lipsa gazului din alveole, datorita colapsului alveolar). Prognosticul ramane extrem de rezervat. Sportivul ramane in monitorizare 24/24 in sectie de reanimare – terapie intensiva”.

UPDATE (16.04.2010): Prognostic rezervat in continuare

Alin Popescu: „Stationar clinic. Mari probleme de respiratie. Nu este deplasabil din terapie intensiva. Nu necesita in acest moment o alta interventie chirurgicala. Prognosticul este extrem de rezervat.”

UPDATE (20.04.2010): Stare generala inrautatita

Alin Popescu: „Mari probleme de respiratie in pofida sustinerii acesteia. Greu echilibrat hemodinamic. Nu este deplasabil sub nicio forma in acest moment din sectia de terapie. Prognosticul este extrem de rezervat, mai ales din punctul de vedere al functiei respiratorii”.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile