Valeriu Toma, primul roman membru al World Rugby Judicial Panel (Grupul Judiciar al World Rugby)

World Rugby, forul care conduce rugbyul mondial l-a cooptat pe fostul arbitru, actual presedinte al Comisiei de Disciplina si Fair-Play din cadrul Federatiei Romane de Rugby, Valeriu Toma, ca membru al „Judicial Panel”. Acesta va face parte din grupul de ofiteri judiciari care vor judeca situatiile disciplinare aparute in timpul meciurilor care vor avea loc sub egida World Rugby.

Prima delegare oficiala a acestuia este chiar in aceasta luna, iunie. El va face parte din Comisia de Disciplina care va judeca eventualele cazuri de antijoc care ar putea aparea in partida Argentina – Anglia care va avea loc pe 10 iunie, la San Juan. Alaturi de el se vor mai afla australianul Terry Willis si sud-africanul Stefan Terblanche. De asemenea, Valeriu Toma a fost inclus in Grupul Judiciar care se va ocupa de cazurile disciplinare de la Cupa Mondiala de Rugby Feminin care va avea loc in Irlanda, in luna august.

Admiterea lui Valeriu Toma in World Rugby Judicial Panel a fost rezultatul unui proces de evaluare care a avut loc la Londra, cu ocazia turneului London 7s, in perioada 19 – 21 mai. Nominalizarea sa a fost facuta de Federatia Romana de Rugby la cererea World Rugby, insa selectarea si admiterea acestuia au rezultat in urma unor teste preliminare si a unor probe practice de evaluare a cunostintelor in materie de judecare a severitatii actelor de antijoc, precum si a abilitatilor de gestionare a intregului proces judiciar, incluzind stabilirea severitatii infractiunilor, precum si corecta aplicare a circumstantelor agravante si atenuante specifice fiecarui caz in parte, calificativul obtinut fiind „Excelent”. Judecarea fiecarui caz va fi facuta de o comisie formata din trei persoane (un avocat si alti doi membri, fosti jucatori, antrenori sau arbitri) prin intermediul mijloacelor tehnologice (o aplicatie similara Skype care permite realizarea unei conferinte online).

„Aceasta numire este deosebit de onoranta si confirma progresul facut de compartimentul disciplinar al FRR. Experienta acumulata in sutele de ore de munca petrecute alaturi de colegii de exceptie din Comisia de Disciplina a FRR, domnii Andrei Zamfirescu, Andrei Petrescu, Marian Burghelea si Corneliu Scarlat, atit pentru gestionarea cazurilor disciplinare aparute in ultimii trei ani si jumatate, cit si pentru elaborarea unui nou Regulament Disciplinar, aliniat la standardul World Rugby, a fost determinanta in obtinerea acestei cooptari. De asemenea, colaborarea indelungata cu corpul de arbitri al FRR a contribuit la expertiza in materie de arbitraj necesara pentru a obtine aceasta includere in WR Judicial Panel. Tuturor acestor persoane le sint recunoscator. Ramine sa confirm prin corecta judecare a cazurilor disciplinare de care voi avea parte la meciurile test la care voi fi delegat, si prin demersul continuu de a ma instrui si perfectiona”, a declarat Valeriu Toma.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile