Vară plină de meciuri pentru arbitrii și comisarii de citare români

În această perioadă au loc competițiile europene de rugby 7s, România fiind reprezentată, pe lângă echipele naționale de juniori și seniori, feminin și masculin, și de către oficiali, arbitri și comisari de citare.

Astfel, în primul turneu de rugby 7s U18, de la Zabki, unde România 7s a participat atât la masculin, cât și la feminin, Florin Bonea a arbitrat în competiția băieților, în Trophy, în timp ce Loredana Juncanariu a oficiat în competiția feminină, în Championship. De asemenea, la Gimnaziada de vară ce a avut loc în Franța, competiție la care echipa de rugby 7s a cucerit medalia de bronz, România l-a avut ca reprezentant în rândul oficialilor de meci pe Florin Bonea.

La Turneul European de calificare la Cupa Mondială de Rugby 7 din Africa de Sud, turneu ce a avut loc la București, arbitrii români au fost prezenți pe teren în toate partidele: Popescu Alexandra și Surmei-Bălan Gabriela, Petrescu Radu, Ionescu Alexandru, Șerban Cristian, Bonea Florin, Andrei Gheorghe, Frățilă Nicolae, Rotaru Cristian Teodor, Ioniță Virgil, Pânzaru Marian, Ștefan Răzvan, Anorocioaei Răzvan, Dimitriu Romică. La acest turneu au participat și doi arbitri din Republica Moldova, Procopi Eugeniu și Chipercean Valeriu.

În weekendul viitor, 23-24 iulie, la Riga, la U18 Boys Sevens Trophy 2022, a fost delegat Nicolae Frațilă.

“Doresc să le mulțumesc arbitrilor români pentru implicare și impresia frumoasă pe care o lasă de fiecare data la competițiile în care oficiază, așa cum a fost cazul și acum la turneul de calificare 7s de la București. Prestația lor a fost apreciată atât de către oficialii Rugby Europe, cât și World Rugby. Sper în continuare ca și arbitrii tineri, și mă gândesc aici la Nicolae Frațilă, la Andrei Gheorghe, să conștientizeze șansa care li se oferă și să facă pasul spre o carieră frumoasă de arbitrii internaționali.”, a declarat Paul Bărgăunaș, șeful Comisiei Centrale de Arbitri.

În ceea ce-i privește pe comisarii de citare, Mihai Irimia a fost delegat pentru Rugby Europe 7s U18 Girls Championship ce are loc în acest weekend la Praga. De asemenea, acesta a fost comisar de citare la meciurile test World Rugby ale verii, Portugalia – Italia, România – Italia și Portugalia – Argentina și a avut rolul de ofițer de legătură al FRR cu Comisia de Disciplină Rugby Europe la Turneul de Calificare la Cupa Mondială de Rugby 7s Africa de Sud 2022, turneu ce a avut loc la București.

Președintele Comisiei de Citare – Observare din cadrul Federației Române de Rugby, Constantin Bonea a fost delegat luna trecută la Women & Men 7s – Conference de la Belgrad, ca în această săptămână să ia parte și la U18 7s – Boys Trophy de la Riga, iar în august la Men U18 7s Championship.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile