Victorii pentru gazde în etapa a doua a Cupei României, Baia Mare și Steaua

CSM Știința Baia Mare și CSA Steaua s-au impus în cea de-a doua etapă a Cupei României, ambele echipe fiind la primul meci în această competiție. Maramureșenii au învins pe SCM Timișoara cu 40-10, în timp ce steliștii au câștigat tradiționalul derby cu CS Dinamo, 38-20.

La Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, CSM Știința a trecut de SCM Timișoara cu 40-10 (33-3) în prima partidă pe care cele două o dispută după finala SuperLigii CEC Bank din luna septembrie a anului trecut, adjudecată tot de zimbrii.

Având avantajul unui meci disputat deja în Cupa României, SCM Timișoara a început în forță partida de pe terenul maramureșenilor, punând primele puncte pe tabelă prin fundașul Ionel Melinte, care a transformat o penalitate, 0-3. De altfel, primul sfert al meciului a fost și cel mai echilibrat, după care zimbrii au început să găsească breșe în apărarea adversă. Primul care a culcat balonul în terenul de țintă bănățean a fost Ovidiu Cojocaru, încercare transformată de Ratu Manavunawasawasa, după care Mihai Lămboiu, a mărit avantajul printr-o nouă încercare, 12-3. Până la finalul primei părți jocul avea să fie controlat de elevii lui Eugen Apjok care au mai punctat încă trei eseuri prin Constantin Prităviță și Paul Popoaia, care a reușit dubla, toate transformate de Helarius Kisting, 33-3, acesta fiind și scorul pauzei.

Repriza secundă a fost marcată de multe probleme de disciplină, arbitrul Cristian Șerban arătând nu mai puțin de cinci cartonașe galbene de-a lungul celor 40 de minute: lui Marius Dănilă, Jacob Immelman, Ovidiu Cojocaru și Dorin Manole de la Baia Mare, respectiv lui Marius Lungu de la SCM Timișoara. Chiar în debutul parții a doua, elevii lui Valentin Calafetenu au obținut un eseu de penalitate după mai multe greșeli ale adversarilor la limita terenului de țintă, 33 – 10. Scorul avea să se mențină până în minutul 66 când Constantin Pristăviță reușește al doilea eseu al său, transformat de Kisting, pentru a închide tabela la 40-10.

În etapa a treia, săptămâna viitoare, CSM Știința Baia Mare va întâlni în deplasare pe Universitatea Cluj.

Eternul derby al rugbyului românesc, CSA Steaua – CS Dinamo, a pornit la fel ca în ultimii ani cu roș-albaștrii favoriți. Meciul disputat pe terenul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea a început echilibrat, cu cele două echipe tatonându-se reciproc, astfel că în primele 10 minute niciuna nu a trecut de linia de 40 a terenului adversarei. La fel ca la Baia Mare, primii care au reușit să marcheze au fost oaspeții, prin eseul fundașului Damian Bonaparte, 0-5. Steaua reduce diferența și trece la conducere întâi prin lovitura de pedeapsă transformată de Daniel Plai, 3-5 și apoi prin eseul lui Ionuț Dumitru, care a concretizat o frumoasă acțiune pe treisferturi, în urma unei breșe găsite pe partea dreaptă de către Daniel Plai care l-a deshis pe Sioeli Lama, acesta pasând perfect la Dumitru. Daniel Plai a transformat, iar scorul a devenit 10-5.

Dinamo a rămas în joc și a redus ecartul printr-o lovitură de pedeapsă reușită în minutul 28 de Darren Baron, însă după patru minute rămâne în inferioritate numerică pe teren după ce Dylan Scwarts vede cartonașul galben pentru un placaj înalt. Militarii profită de acest avantaj și marchează un nou eseu prin Daniel Plai, care își transformă încercarea, 17-8, scorul pauzei. De menționat că înainte de intrarea la vestiare, Dinamo ratează reducerea ecartului, Darren Baron nereușind să trimită printre buturi balonul, din lovitură de pedeapsă.

În debutul părții secunde Dinamo rămâne iarăși în inferioritate numerică după ce vede cartonașul galben și Johan Van Heerden. Scenariul din prima repriză se repetă, astfel că militarii reușesc un nou eseu cu molul de margine, autorul încercării fiind Florin Bărdașu. Plai transformă pentru 24-8. Un avantaj care se menține doar pentru câteva minute pentru că taloneurul dinamoviștilor, Merab Matkava reușește un eseu la colț, iar Baron transformă, 24-15. Este rândul gazdelor să rămână în 14 jucători, Cosmin Iliuță văzând cartonașul galben, lucru care nu-i împiedică pe elevii lui Dănuț Dumbravă să marcheze un nou eseu. Tudor Boldor reușește cea mai spectaculoasă încercare a zilei, după ce recuperează balonul în urma unui rebond, își trimite un balon de urmărire, îl prinde și-l culcă în terenul de țină al alb-roșilor. Plai adaugă și cele două puncte, 31-15. Până la finalul partidei, ambele echipe reușesc să mai marcheze câte o încercare, Dinamo prin Wilfred Bowers, 31-20, iar Steaua prin Florin Surugiu, transformat de Plai, 38-20.

Steaua își adaugă astfel prima victorie în Grupa B, cele două echipe urmând să se întâlnească în luna august în meciul retur.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile