Victorii pentru gazde în ultimele două meciuri ale rundei inaugurale din Liga Națională de Rugby

Etapa 1 a Ligii Naționale de Rugby a programat astăzi, 17 aprilie, ultimele două meciuri, câte unul în fiecare grupă, în ambele impunându-se echipele gazdă, CS Știința Petroșani, respectiv CS Dinamo.

În primul meci al zilei, la Petroșani, în Grupa A, campioana DNS, CS Știința Petroșani, a întâlnit pe RC Gura Humorului. Primul sfert al meciului a fost echilibrat, cu gazdele marcând două eseuri în primele nouă minute, prin Marian Năstăsiei și Ionuț Tudor, iar oaspeții ținând aproape, prin încercarea reușită în minutul 14 de Alexandru Davidoiu, 10-5. Treptat, elevii lui Alexandru Lupu au reușit să-și impună jocul și să puncteze pe tabelă, prin încă două încercări reușite de Cristian Curta și Dragoș Jerebie, ambele transformate de Cristian Zamfir, 24-5, scorul pauzei. În partea secundă, Petroșani pare de neoprit și marchează încă trei eseuri, prin Alexandru Pășălan, Cristian Straja și Ionuț Tudor, una singura transformată de Jack Umaga. Humor nu a renunțat la luptă, a pus presiune pe apărarea adversă, efortul echipei fiind conceretizat în minutul 71 prin eseul reușit de Davidoiu, dublă în acest meci. Încercarea a fost transformată de Claudiu Cuciureanu, 41-12. Înainte de fluierul de final, Petroșani închide tabela cu un nou eseu reușit de Andi Radu , 46-12, scor final.

În cel de-al doilea meci, la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, pe o ploaie și un vânt puternic, CS Dinamo a învins pe CS Politehnica Iași, echipă revenită recent în rugby-ul românesc. Chiar dacă raportul de forțe a fost disproporționat, ieșenii au rezistat foarte bine până în minutul 65, când scorul era de 41-0 în favoarea alb-roșilor, la final tabela arătând 62-0. Dinamo a marcat 10 eseuri prin Damian Bonaparte – 3, Marco Fuhri – 2 , Dorin Tică, Rafael Florea Jilăveanu, Marian Ispir, De-an Ackermann și Helarius Kisting, ultimul transnformând și o încercare, în timp ce Williams Jondre a transformat 4 eseuri, iar Ovidiu Neagu, unul. Ieșenii au avut șansa de a puncta și ei, însă Sergiu Michiduță nu a reușit să transforme penalitățile pe care echipa sa le-a avut.

Liga Națională de Rugby continuă în weekendul 30 aprilie- 1 mai, cu etapa a doua.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile