VIDEO: Italia – victorie surpriza in fata Frantei. Tara Galilor – eseu neregulamentar impotriva Irlandei. Anglia – succes in fata Scotiei

Italia celebreaza castigarea Trofeului Garibaldi

Italia a reusit, fara indoiala, surpriza acestei etape a Cupei celor Sase Natiuni invingand Franta pentru prima oara in istoria Six Nations.

Italia- Franta: 22 – 21
Desi selectionata Cocosului Galic a marcat doua eseuri, cu unul mai mult decat gazdele, numarul mare de erori i-a permis lui Bergamasco sa transforme cinci lovituri de pedeapsa (2′, 23′, 75′, 70′, 63′).
Prima repriza a inceput cu o transformare a unei lovituri de pedeapsa de catre Bergamasco, contracarata de eseul marcat de Clerc (14’) si transformarea lui Parra.
Primele 40 de minute s-au terminat in avantaj pentru oaspeti, iar dupa pauza tot francezii au punctat printr-un eseu al aceluiasi Parra (‘50). Eseul italienilor din minutul ’59 (Masi) a relansat meciul, pentru ca in minutul 75 Bergamasco sa dea lovitura de gratie gazdelor stabilind scorul final de 22 la 21.
Italienii au castigat si Trofeul Garibaldi, premiu care se pune in joc la meciurile dintre cele doua echipe.

Tara Galilor-Irlanda: 19 – 13
Tara Galilor si-a pastrat sansele la castigarea Cupei celor Sase Natiuni prin victoria obtinuta acasa impotriva Irlandei. Rezultatul a fost insa afectat de o greseala de arbitraj: eseul decisiv al castigatorilor a fost marcat cu alta mingea decat cea iesita in afara terenului, dupa o tusa – fapt interzis de regulament.
Ambele echipe au marcat cate un eseu, departajarea fiind facuta de loviturile de pedeapsa transformate. Scorul a fost deschis de O’Driscoll printr-un eseu marcat pentru oaspeti in minutul 2. O’Gara a transformat si a adus apoi alte 6 puncte prin loviturile de pedeapsa din minutele 32 si 40.
Eseul gazdelor a fost marcat in minutul 50 de catre Phillips si transformat de catre Hook, responsabil si de loviturile de pedeapsa transformate in minutele 19, 27 si 68.

Anglia-Scotia: 22 – 16
Anglia a reusit o victorie in urma unui meci urat, dupa cum chiar Martin Johnson, managerul Angliei, a declarat, referindu-se la jocul plin de greseli si lipsit de spectaculozitate al echipei sale.
Prima repriza a fost lipsita de faze importante, singurul mijloc de aducere a unor puncte fiind reprezentat de loviturile de pedeapsa. Anglia a marcat prin Flood (16′, 25′, 31′, 58′) si Wilkinson (‘79), iar Scotia prin Paterson (4′,21′) si Jackson (dropgol in minutul 40).
Primul eseu al partidei a venit abia in minutul 68 (Croft ) si a fost transformat de acelasi Wilkinson. Pentru oaspeti a adus cele sapte puncte tandemul Evans – Paterson (eseu si transformare in minutul 74).


Foto: www.federugby.it

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile